Panowie dziś sie natknąłem na 3 ogłoszenia vento Orlando ,nie wiem co dokładnie to znaczy może ktoś z was ma jakieś informacje na ten temat .
Auto nie rożni sie niczym oprócz tego ze ma naklejki ORLANDO obok bocznych kierunkowskazów,
wygląda to mniej więcej tak:
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-11-23, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-11-23, 19:43
po kilku godzinach przeszukiwań neta z tego co wyczaiłem (bo włoski, hiszpański i tym podobne języki to ja nie pajimaju) to chodzi o specjalne fele jakie były z tym modelem ze znaczkiem vw
to chodzi o specjalne fele jakie były z tym modelem ze znaczkiem vw
jocker, - ty jakiś czarodziej jesteś czy jak ,ja szukałem i nawet słowa nie znalazłem na ten temat może fakt to pierwsze vento ma te 8 ramienne alumy ze znaczkiem vw...
Może te błotniki pochodzą z MK3 które było w wersji Orlando ? Spryskiwacze to wyposażenie na skandynawię, a może podobnie jak Robert-Air własna robota ? Ja się nie spotkałem z wersją taką w Ventolocie
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2008-11-23, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-11-23, 19:56
przeskakiwałem po zagramanicznych forach i gdzie kolwiek była wzmianka o vento orlando to zawsze była zmianka o alufelach i z tego co też doczytałem to i gilf też miał wersje orlando
Panowie... Orlando, to taki rodzaj felg... Sami zobaczcie, to te aluminowe, żeberkowane: http://www.golf3.pl/topic...t6784.htm#49236
Czyli takie fele, jak na tej pierwszej fotce u góry. To żadna wersja wyposażenia, żadna wersja specjalna, tylko najzwyczajniej w świecie oznaczenie felg.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2008-11-24, 12:27
z tego co widziałem kilka modeli tego atlantica to mają wydłużone zdeżaki o jakieś 5cm a takie normy były kiedyś ( nie wiem czy dalej są) aut sprzedawanych w USA
Wysłany: 2008-11-24, 16:10
dzisiaj jak wracałem z roboty w lublinie miałem okazję obejrzeć 2 venta które stały obok siebie, a mianowicie: vento i vento atlantic i jota w jote były takie same no może oprócz koloru i tego że w atlanticu była pełna elektryka, jeszcze jedna różnica to w Atlantic były te same fele co w Orlando
przeszukam jeszcze neta w celu upewnienia się co to za odmiana ten atlantic bo mi to spać nie daje
Wysłany: 2008-11-24, 19:28
przyznam się że już troche głupieje przez ten temacik
Powiększa się rodzina Ventek
do Orlando i Atlantic dochodzi jeszcze Vento GT Europe, Vento TDI GT Europe
ciekawe co jeszcze wyszperam
i ciekawe czym one się różnią od zwykłych wersji? Pewnie wyposażeniem...
tez mi sie wydaje ze nie tylko aluminiowe felgi i znaczek na błotniku ,musieli coś jeszcze dodawać ,bo gdzieś wyczytałem ze vento z pakietem Orlando,wiec musiało być coś jeszcze...ale co?
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-11-24, 23:09, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-11-24, 23:11
wstawiłem linka
moge podać też do forum gdzie jest opisane ale wszystko pa rusku a ja tego nie pajimaju
kurcze nie moge znaleść stronki którą wcześniej wyczaiłem, tam było podane jaka wersja venta w jakim kraju była lansowana
Ale przecież Venta nie produkowali tylko i wyłącznie szwaby, ale i w Meksyku były produkowane, gdzieś w Brazylii też czy na Węgrzech. I to, w jakim kraju wyprodukowali, to stąd też i te nazwy, wersje.
No przecież!
Pamiętasz, jak sprawdzało się po numerze VIN, co oznaczają jego cyfry?
Tam, w którejś z nich była fabryka, gdzie auto schodziło z taśmy. To raz. A dwa, że jeszcze o tym gdzieś w necie czytałem...
Wysłany: 2008-11-24, 23:37
ale to nic nie daje silniki głównie robi jedna fabryka a karoserie inna , a składa się w kilku
natomiast też miałeś te same wersje venta z różnych regionów świata i z różnych fabryk
cała checa polega na rozszyfrowaniu tych dodatkowych oznaczeń
ze zdjęć wynika że jest Atlanta i Atlantic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum