Wysłany: 2008-11-05, 16:36 uszczelka laczaca kolektor wydechowy z rura wydechowa
pomocy.. co moze byc przyczyna ze ta uszczelka caly czas mi siada(przedmuchuje ja) wymienialem ja juz 3razy w ciagu miesiaca, co robie zle, mocno przykrecam sruby, wyczyscilem te laczenia, myslalem ze przez jakies pozostalosci po kleju ale nie...,a moze trafiam na jakies tandety, kumpel mi mowil zebym uszczelke zamoczyl w oleju silnikowym i wtedy zalozyl, mowil ze olej sie wypali i zlaczy uszczelke z dwiema koncowkami, co wy na to?? macie jakies pomysly albo moze sa jakies pozadne marki tych uszczelek
dzieki z gory za pomoc
A smarowałeś specjalną pastą typowo do tłumików i do uszczelek?
Żadnymi olejami nie smaruj - kup w sklepie małą tubkę pasty - Walker-owską, za ok. 20 zł, a wystarczy na 100 takich uszczelek i powinno byc już ok. Ale tez zobacz, czy nie masz przytkanych tłumików, bądź katalizatora zapchanego, to też może mieć wpływ.
Możesz też mieć zerwane poduchy pod silnikiem, silnik może wpadać w wibracje i też ta uszczelka może sie wydmuchać przez wibracje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum