Konkretnie w moim Vento poszlo turbo ... w garazu mam Turbine Garretta GT17 no i tutaj pytanie ... czy mam spodziewac sie jakis przerobek ? czy moze te turbo podejdzie mi bez problemu do mojego silnika .
Silnik to TDI 90KM Vento z roku 1997.Bardzo Pilne jest to dla mnie
witam cie kolego jeżeli chodzi o turbawke gt 17 to czeka cie przeróbka kolektora bo raczej napewno niespasujesz a oprócz tego bedziesz musiał zrobić adaptacje czyli nowy program (czip) bo turbawka musi mieć indywidualne strojenie ale warto sie pobawić naprawde
witam cie kolego jeżeli chodzi o turbawke gt 17 to czeka cie przeróbka kolektora bo raczej napewno niespasujesz a oprócz tego bedziesz musiał zrobić adaptacje czyli nowy program (czip) bo turbawka musi mieć indywidualne strojenie ale warto sie pobawić naprawde
czyli weekend zajety juz bede mial jakos do soboty sie pomecze i bede jezdzil tak jak teraz bo auto jest mi potrzebne do pracy, no a w piatek zaczne sie z tym bawic
jeszcze ci nienapisałem ważnej żeczy ta turbawka musi być z silnika poprzecznego a nie wzdłużnego dlatego najlepiej napisz mi nr turbo powinien być wygrawerowany a ja ci poszukam z katalogu z jakiego to modelu auta pozdrawiam
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-11-18, 10:13
A jaki masz silnik? W sensie kod silnika?
Nie jestem pewny ale czy to turbo przypadkiem nie jest vtg?
Jeśli tak to rzeźby będziesz miał trochę bo będziesz musiał zakładać podciśnienie jeśli masz silnik 1Z czy AHU...
Ale jeśli masz już taką turbawkę to ja bym na Twoim miejscu spróbował - robota na pewno nie łatwa ale efekt końcowy może być całkiem ciekawy.
Gavel, jak silnik 90KM to 1Z albo AHU, wiec z VTG musi dorabiac gruche podcisnienia.
No i czy przypadkiem to turbo nie jest od benzyniaka bo nie wiem czy dobrze pamietam, ze to turbo jest z saaba? Glowy nie daje.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-11-18, 11:48
bradley ALH też ma 90 koni a ma vtg
Druga sprawa że nie wiem i nie chce mi się teraz szukać czy ALH ładowali do Ventek ale fakt jest faktem że były też TDI 90KM z vtg dlatego napisałem jak napisałem
Nie bylo ALH w Venciaku. Jakby byly to bym bral w ciemno ;p Zapomnialem o silniku ALE.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum