Kupilem vento z 92 roku z klimą, na gazie, ale nie w tym problem. Gdy włącze nawiew to mi wdmuchuje śmiecie do środka. Słyszalem ze w niem nie ma filtra kabinowego czy to prawda??. Nie mam odciecia dopływu powietrza z zewnatrz.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-07-09, 16:57
otworz maske. pod plastikiem znajdujacym sie zaraz pod szyba jest miejsce na filtr pylkowy(znajdziesz raczej bez problemu-musisz tylko podwarzycz ten plastik po lewej stronie-od pasarzera) i jesli go nie ma, to moze dmuchac "smieci". Jak si epostarasz,to gdzie znajdziesz na forum zdjecie takiego filterka przed przeczyszczeniem
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Filtr przeciwpyłkowy masz napewno. Przypuszczam, że ktoś wyjął stary zabrudzony wkład i nie włożył nowego. Znajduję się tam gdzie napisał mój przedmówca. Ostatnio wymieniałem go, zapłaciłem ok. 20 zł.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-09, 21:23
Ja tylko dodam od siebie, że jak bedziesz zdejmował zaczepy od tych plastików to rób to delikatnie, bo komplet tych plastikowych niby śrubek jest do kupienia tylko w ASO Volkswagen i w tamtymroku kosztował mnie coś koło 70 zł... Teraz już wiem jak je wykręcać
Filtr musi być, możliwe, że nawet masz filtr ale auto np stało długo pod drzewem, ja parkuje swoje Vento na podwórku i akurat mam masę drzew i niestety np jesienią to normalka, że czasami sypnie jakmiś kawałkami liści, nawet filtr nie pomaga...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-07-10, 13:47
spyro napisał/a:
nawet filtr nie pomaga...
az do tego stopnia ? wow-to mnie zdziwilo, bo praktycznie jak jest wklad w filtrze to nie ma ktoredy. aha-i piszac poprzedniego posta i urzywajac terinu "nie ma filtru pylkowego" chodzilo mi ocywiscie o wklad
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
dzieki juz znalazlem, ale filtra nie ma widocznie ktoś wyciągnął . a tak z innej beczki to uważacie ze opłacalo sie kupic Vento z 92 z klimą i na gazie za 8000zl silnik lux stan i blacha też. klima narazie nie dziala mam nadzieje ze trzeba tylko uzupełnic.
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-07-12, 01:27
tez mialem w mk2 nadzieje taka a skonczylo sie wymian zaworu, komprsesora, odwadniacza i chlodnicy i i tak nei dzialala jeszcze..
cena nie jest rewelacyjna.. a skad wiesz ze silnik lux?
poza tym dosc stary bo to pierwsze rocnziki ja bym nei dal tyle... chyba ze stan faktyczni elepszy niz niektore 95
pzdr
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
silniczek lux bo chodzi cichutko nic nie stuka a wydech to normalnie sie przejzeć mozna ni grama osadu ze spalin, zadnych wycieków oleju itp poprostu zadnych zastrzezeń. jedynym mankamentem jest to ze kluczyk nie odbija i trzeba samemu cofnąć go troche bo rozrusznik caly czas chodzi.
moj szef nim jezdzi nim od p0onad miesiaca i doklanie go obejzalem nic nie stuka podczas jazdy (jezdziłem nim nie raz) wydech czyściutki nie czyszczony niczym samochodzik ma przejwechane 220 000 km. rok temu z niemiec sprowadzony. niedawno gaz wstawiony.
[ Dodano: 2006-07-12, 18:52 ]
a co do opon to sam zakladalem nowe bo pracuje w wulkanizacji a szef kupił go od swojego dobrego kumpla ( taki przejściowy samochód bo sprzedal paska) zbierzność git zawieseznie git ( no moze leciutko stuka przy skrecaniu w jednym kole, ale to poczatki zuzycia przegubu, pedaly itp troche wytarte no bo 220 000 cos robia
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-12, 20:46
Też miałbym obiekcję bo różnie ludzie robią, czasami z oszczędności zakłądają coś bardzo taniego, nie odpowiadającego danemu silnikowi, ale w końcu to klasyczna 8 zaworówka, więc nie powinno być problemów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum