Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-10-22, 08:48
jawne lecenie w h..a ;/ po co bylo tą aukcje wystawiac jak i tak sprzedal jakiemus koledze ;/ licytowalem tam i chcialem czekac do konca a tu taki przekret ;/ wkurza mnie takie cos powinno byc to jakos karane przez allegro
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-10-22, 08:54
Ja kiedyś tak felgi kupiłe...były świetne a w dodatku kosztowały dosłownie kilka zł i nie było minimum...kilka godzin przed końcem licytacji też uległy zniszczeniu
jawne lecenie w h..a ;/ po co bylo tą aukcje wystawiac jak i tak sprzedal jakiemus koledze ;/ licytowalem tam i chcialem czekac do konca a tu taki przekret ;/ wkurza mnie takie cos powinno byc to jakos karane przez allegro
Nie przesadzajcie, przecież wystawienie aukcji nie obliguje nikogo aby sprzedać tylko i wyłącznie przez allegro. Znalazł się kupiec co chciał ,,od razu" wyłożył kasę i kupił. Może na aukcji uzyskał by lepsza kwotę Jego hokej jego sprawa Jeśli komuś baardzo zależało trzeba było uderzać od razu do mapeta i kupować Popatrzcie no Panowie ile to aut sprzedaje się poprzez allegro bardziej zamieszcza się tam ogłoszenia informacyjnie niż w celach handlowych. Spyro co do prowizji 3 zł to lepiej się browara chyba napić niż płacić za przedmiot sprzedany poza allegro
Na upartego pokusić się można, ze skoro został uszkodzony, to go biorę w takim stanie jaki jest - moja wygrana aukcji, więc mam prawo do swojego towaru. Przechodziłem niedawno podobną sytuację, ale nie popuściłem i napisałem do Allegro to i owo i kolo dostał ostrzeżenie za naruszanie regulaminu.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-22, 19:55
Cybul napisał/a:
powinno byc to jakos karane przez allegro
i jest, takie wybryki są wbrew regulaminowi
piru napisał/a:
ie przesadzajcie, przecież wystawienie aukcji nie obliguje nikogo aby sprzedać tylko i wyłącznie przez allegro. Znalazł się kupiec co chciał ,,od razu" wyłożył kasę i kupił. Może na aukcji uzyskał by lepsza kwotę
Tu już głupoty wypisujesz, ze wystawienie aukcji nie obliguje do sprzedaży.
nie słyszałem o akcji z Jeepem? O innych gdzie samochody kupowali za 100 zł? Musisz wtedy sprzedać. Wystawienie aukcji obliguje Cię do sprzedania tego co wystawiłeś i dokładnie tego. Facet który sprzedał Jeepa za grosze przed sądem tłumaczył sie że on chciał dopiero ściągnąć go i chciał zobaczyć czy się sprzeda. Wyrok sądu był taki że musi zdobyć auto identyczne jak dał w aukcji i sprzedać za kwotę z aukcji!
Reasumując, sam osobiście rozumiem przedmówce, mam dość osobników na Allegro co wycofują w ostatniej chwili aukcje, dla takich proponuję handel pietruszką na rynku a nie w internecie Jest taka opcja co się nazywa Cena Minimalna, no ale tak, jak komuś szkoda 3 zł prowizji to gdzie tam by miał wydać kolejne 5 na cenę minimalną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum