na poczatek nie moglem odpalic auta nastepnie spalil mi sie bezpiecznik z centralnego potem caly czas migała mi kontrolka z oleju a na koniec nieszczęsne światła .Pierwszy raz mam taką akcje
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-08, 21:46
borek19851 napisał/a:
na poczatek nie moglem odpalic auta nastepnie spalil mi sie bezpiecznik z centralnego potem caly czas migała mi kontrolka z oleju a na koniec nieszczęsne światła
a furka miała jakiegoś dzwona w przeszłości ktoś grzebał w elektryce
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-12-09, 10:17
borek19851 napisał/a:
mam problem a mianowicie jak przekręce kluczyk swiatla mijania mi sie odrazu zapalaja bez załączenia świateł
borek19851 napisał/a:
dodam jeszcze ze tylko z przodu światła mi sie zapalaja a z tylu normalnie po przekręceniu włacznika
Wyjmij włącznik i zobacz czy z tyłu nie ma jakiś dziwnych dodatkowych kabli.
Jak mi się włącznik świateł rozwalił (tzn. nie chciały się zapalać światła mijania) to właśnie tak sobie zrobiłem na kilka dni zanim nie kupiłem nowego włącznika. Wystarczy z tyłu włącznika połączyć dwa kabelki ze sobą (nie pamiętam które, chyba biało-czarny i żółto-czarny ale nie dam głowy) i dokładnie taki efekt się uzyskuje że światła mijania z przodu zapalają się jak tylko przekręcisz kluczyk a tył zapala się dopiero po przekręceniu włącznika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum