oglądałem ostatnio program motoryzacyjny na bbc nie pamiętam jak się nazywał ale testowali automatyczny włącznik wiatraka od chłodnicy np jak wpadnie czujnik który jest w chłodnicy i wpinali się w wiązkę idącą do wiatraka ustawiało się tem. przy jakiej ma się załączyć i wyłączyć szukałem czegoś takiego na necie ale nie mogę tego znaleźć nigdzie a takie coś by mi się przydało słyszał ktoś o takim czymś?
ja się też nie zetknąłem z czymś takim. Ale tak właściwie po co Ci to?! w jakim przedziale temperaturowym miał by się włączać wiatrak, nie wystarczy jak przy 90 się włącz? w sumie u mnie ani razu jeszcze nie osiągną takiej temp.
Ja również nie słyszałem. A po co kombinować jak koń pod górę...? Skoro wiedząc, że coś jest niesprawne, czy to czujnik, czy wentylator, to prościej będzie wymienić daną część, niż bawić się w jakieś prowizoryczne rozwiązania, niemające racji bytu... U mnie zaraz po kupnie okazało się, że wentylator był walnięty, klima nie działała. Tak tez się złożyło, że po kupnie auta udałem się w dość długą podróż w 30-stopniowy upał. Klima nie działa, wentylator również (o czym z resztą jeszcze nie wiedziałem, że nie działa). I trafiłem na wielki korek, posuwając się ślimaczym tempem przez ponad godzinę w środku upału tak stałem, wlokłem się, aż dojechałem. I nic temperatura nie wzrosła. Mając TDI nie trzeba się martwić aż tak o temperaturę, on jej nie potrzebuje aż tak dużo jak benzyniak.
Cytat:
bo mam inny wiatrak założony na 4 kable a kostke mam na 3 i nie mogę dojść jak to podłączyć
To nie możesz tak zmostkować, żeby startował zaraz po zapłonie? Dwa kabelki wystarczy odpowiednio połączyć i będzie chulać jak włączysz zapłon. Co prawda nie powiem, które, bo nie wiem (nie pamiętam nawet), ale tak właśnie kiedyś tez sprawdzałem nowy wentylator, czy działa, było nawet w instrukcji napisane, jak to zrobić.
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2011-12-08, 18:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum