Kusi mnie żeby sobie kupić taki zestaw, boję się tylko że to może być jakaś tandeta i szybko się zepsuje. Montowaliście coś takiego u siebie? Proszę o opinię...
Szukam opinii kogoś kto montował uniwersalne podnośniki w vento, może ktoś ma z tym jakieś doświadczenia.
Jestem pewien że takie urządzenie to żadna filozofia, konstrukcja podnośnika szyb wiele się nie różni od konstrukcji cepa:-) Cały problem to trwałość takiego zestawu, szczególnie silników elektrycznych.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-26, 23:18
no to zwracam honor ale i tak bym tego nie kupił, nic co uniwersalne nie jest dobre, podobnie podnośniki. Coś za coś, skoro oryginalne kosztuje parę razy więcej to coś w tym jest...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-27, 10:51
Reth napisał/a:
spyro, A Ty kiedys bedziesz montowal swoje?
jeszcze trochę czasu potrzebuję co by zakończyć remontowe sprawy i pewnie wrócę do tematu szybek, bo leżą spakowane i czekają na przypływ gotówki i dobrego elektryka. mam już wszystko, więc teraz tylko jakaś ekstra kasa musi do mnie wpaść.
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-27, 16:00
Adres chyba Ci podawalem, nie? Jak nie to sie na gg zglos Bedziesz mial chwile to podjedz do mojego ojca, to on Ci powie ile to jest roboty i ile trzeba zaplacic za to (rabat masz zapewniony)
A nikt z forum nie podlaczał elektryki sobie oryginalnej ? Macie może jakiś
schemacik chłopaki co gdzie wtyknac? Mam cały komplecik
ale nie wiem czy sam się brać za to
Wysłany: 2008-11-05, 00:00
Dzolo napisał/a:
ale nie wiem czy sam się brać za to
myślę że nie dasz rady. Mam od dawna pełną elektrykę, ale z wtyczki wychodzi paręnaście kabli (nie dwa jak normalnie) przez co roboty co nie miara. Do tego musisz mieć oryginalną wiązkę montowana pod deskę rozdzielczą. Jednym słowem mówiąc: MASAKRA, tyle roboty.
Wysłany: 2008-11-05, 21:23
Wiesz co podaj mi nr komóry, to zadzwonię wieczorkiem i się umówię jakoś bo za dania w robocie to nie mam kiedy na spokojnie herbatki wypić a wracam do domciu wieczorem no i już wtedy jest za późno ;(
Byłem dziś u jedynego dobrego elektryka w moim miasteczku i
pierwszy termin na 15stego . Chłopak powiedział ze jak to org
komplet to pare minut i zrobione.
No zobaczymy Spyro , mam cały komplet , jutro jade do niego się ustawić
to wezmę wszystko niech looknie.On montuje mowił zazwyczaj te uniwersalne
to podobno trzeba kombinować ale jak org to bez problem , zobaczymy co z tego
wyjdzie Beda problemy czy nie to i tak elektryka bedzie
Ostatnio zmieniony przez Dzolo 2008-11-05, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-11-07, 02:56
Sam jestem ciekawy czy moj ojciec sie tego podejmie U siebie w Ventce to robil Tylko, ze robil to dluuuuuugo, bo mu sie nigdzie nie spieszylo I auto stalo sobie spokojnie w warsztacie Mam nadzieje, ze Ci to zrobi
Ostatnio zmieniony przez Reth 2008-11-07, 02:56, w całości zmieniany 1 raz
Jak tam Spyro ? Elektryka ogarnięta ? Moje graty lezą narazie bo i tak zimno
i szyby zamkniete A jak byłem u elektryka pokazałem mu wszystko to powiedział
ze bez problemu ale 150 zł
Wysłany: 2008-12-10, 23:38
no już byłem na wstępnej rozmowie u taty naszego kolegi z forum, który jak zobaczy wszystkie graty jakie mam określi koszt robocizny, ale oczywiście nie mam kiedy podjechać.
150 zł - to ja bym sie nie zastanawiał nawet i od razu furaka oddawał do roboty.
no o chlopaki ....... zaapraszam na mega zlot w toruniu , ktorego celem bedzie zakladanie szybkow......... ja tez sie podpinam pod temat , tyle ze ja oczywiscie sam bede smigal .
potem sie zrobi porade .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum