Silnik w samochodzie jest skłądany mianowicie kupiłem sobie ventylka do renowacji,
i jak to w takich przypadkach bywa silnik był troszkę zdfekompletowany.
Części kupiłem zgodnie z nr etka, lecz...
Samochód przeszedł przez paru "mechaników" gdzie każdy z nich coś tam "poustawiał".
W końcu po wielu lektórach i studiowaniu o silniku udał mi się go "wysterować", lecz w dalszym ciągu nie jest to, to czym ma być.
Czy ktoś wie czy serwiś VW mi to poutawia tak jak winno być? i jaka by była ewentualnie cena?
Spike, a nie lepiej dowiedzieć się od znajomych o jakiegoś mechanika który naprawdę zna się na rzeczy i na VW, na pewno będzie to taniej niż w ASO, a efekt może być taki sam.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-02-05, 22:34
Spike, ale co chesz ustawiać. W zasadzie odpowiednio musi być ustawiony rozrząd oraz kąt wyprzedzenie zapłonu, czasem podstawowe ustawienie przepustnicy, to sa rzeczy proste. A reszta ustawia sę sama pod warunkiem że wszystkie elementy są sprawne, szczególnie te kluczowe jak na przykład przepływomierz czy regulator wolnych obrotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum