Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-08-03, 16:33 Passat B5
Panowie biznes mam do was. Poszukajcie mi ładnego paska b5 do 30,000 PLN. 1,9 TDI co najmniej 110 KM. Dzięki za pomoc. Najlepiej z woj. pomorskiego lub jak znajdziecie na jakiejś niemieckiej stronie.
CINEK w co ty teścia pakujesz w plastelinę bora to wielki niewypał mam kolesia co ma borę tylko się pyta co z tym zrobić a ja mu na to złom z plasteliny kupiłeś zawieszenie jak guma nie pchaj teścia na minę
Silnik: 1,9 tdi Pomogła: 7 razy Wiek: 44 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 243 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-08-03, 20:15
jeżeli mogę wtrącić parę groszy... dla nas to temat na czasie, szczególnie passaty
jeżeli chcesz kupić - sprowadzany i do tego od polskiego handlarza - to tylko z zaufanego źródła - inaczej kantuje jak cie moge... piszą że auto bezwypadkowe a na miejscu okazuje sie ze z każdej strony walone...
NIE MA czegoś takiego jak OKAZJA (od polskiego handlarza)!!!
jedyne wyjście to albo masz dobrego znajomego który zajmuje sie sprowadzaniem albo sam jedziesz i szukasz...
stronka godna polecenia
www.autohusb2b.de mają polską wersje
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-03, 20:56
tak jak arla napisała, tylko samemu jechać do reichu i szuakć, w Polsce nie kupisz ładnego egzemplarza, to co oferują to straszne padaki bo wielkich dzwonach...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-08-03, 21:32
O tym to już wiem od dawna a dzisiaj się o tym przekonałem: http://moto.allegro.pl/it...nik_1_reka.html
Opis zajeb... wszystko si, autko obejrzeliśmy kulać się kulał całkiem fajnie, ale jak go poprosiliśmy o książkę serw. to nam dał taką książeczkę i mówi że to jest to. Patrzymy ze szwagrem w tą książkę a to sama instr. obsł. no i mówimy mu że w tym nie ma serwisówki, facet to przegląda zaczęły mu się ręce trząść i mówi że to jest wszystko co od tego niemca dostał i juz. A w opisie w aukcji "przegląd TUV do końca 2009", normalnie ręce opadają. Aaa i jeszcze na sam koniec jak wychodziliśmy z posesji zauważyłem taki mały garaż, na tym garażu leżała taka deska i tam takie psiknięcia od lakieru i wśród różnych kolorków był i ten który jest na tym autku.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-03, 21:37
cinek82, w poszukiwaniu autka pierwsze oc powinniście sobie kupi to tester lakieru, taki w tzw. pomadce. Wydatek rzędu 30 PLN a zwróci się przy pierwszym samochodzie i jego sprawdzaniu,. Wtedy od razu wiesz czy gadać dalej ze sprzedającym czy od razu sobie dać spokój i nie tracić czasu.
Jak szukałem mamie autka jakiś czas temu tez mieliśmy taki rodzynek: serwisowany w ASO, nie bity, jeżdżony przez dziadka, z polskiego salony. A potem wyszło: malowany w 100%, walnięta podłużnica. Także od razu zaopatrz sie w ten miernik, kupę czasu zaoszczędzisz dzięki temu.
Wysłany: 2008-08-03, 21:45
No i pokazałem teściowi wasze rady nt Bory to zrezygnował I jeszcze teraz zaczął się zastanawiać nad Mercem C 200 lub C220. Już nie wiem co on chce ale mu pomagam jak mogę. Zobaczymy co z tego wyniknie, będę was informował na bieżąco co się dzieje.
P.S. Dzięki Arla za stronkę, fajna jest.
Nie do końca tak jest. To stereotyp, ze jak ktoś ma mercedesa, to musi sie liczyć z tym, że części drogie. To już jest pojęciem względnym. Tyle samo mniej więcej ile do innych. A patrząc pod względem "bo części drogie" to nic by się nie kupiło i najlepiej to rowerem jeździć albo jeszcze lepiej - na piechotę chodzić.
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2008-08-03, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-08-03, 21:55
Też mu to mówiłem (o tych częściach) ale on się karnął sąsiada C-Klasse, zauroczył się marką, i zaczął też rozważać zakup gwiazdy.... Zobaczymy, rozważnie ogląda ogłoszenia i szuka. A strony www z Niemiec też mogą być, bo ma znajomego laweciarza i może mu przywieźć wypatrzoną furkę.
Wysłany: 2008-08-03, 22:17
hmm, mercedes nie ma tanich części, nie mówimy to poczciwej beczce tylko tych nowszych. Porównaj ceny części nop do Passaty czy Bory a do Mecedesa podobnego wiekiem, naprawdę koszmarne sa te ceny. A jak trafisz na pierdółkę, której nie bezie w zamienniku pozostaje ASO, które w Mercedesie jest kur... drogie.
Wysłany: 2008-08-03, 22:29
Nie będe się kłócił z Tobą, nie miałem nigdy Merca, ale patrząc nawet w Allegro to podstawowe ceny zamienników są i tak drogawe w stosunku do innych autek, w końcu to mercedes, tutaj słono za znaczek sobie liczą.
Poza tym o ile fajniej wygląda pasek od c220, moim zdaniem ten merc jest paskudny, ładne merasie zaczęły się od okulara, który notabene zaczął ere psujących się meroli, to już nie to co kiedyś.
Faktem jest, że części eksploatacyjne do naszych aut, a do samochodów - powiedzmy - po 2005 roku, jak merc, pasek, bora itp są o wiele droższe. Ale cena np. klocków hamulcowych w porównaniu do passata b6 a merca niewiele się różni, a z reguły to groszowe sprawy, a czasami nawet i taka sama.
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-08-04, 14:45
tia, zona se kupila autko.
B5 Fl w kombi... oczywiscie ze czarny
bedzie Vaderow Dwoch ... jak juz poloze swoje lapy na nim. Felgi od audi, tylnie swiatelka na czarno, szyby na ciemno i bedzie gotowy do jazdy
Silnik: 1,9 tdi Pomogła: 7 razy Wiek: 44 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 243 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-08-04, 17:44
hola, hola chyba ktoś tu nie doczytał jednej ważnej sentencji...
kovval napisał/a:
zona se kupila autko
zanim cokolwiek kovval zacznie tam kombinowac będzie musiał najpierw przedrzeć się przez mur mojego stanowczego NIE tak więc nie liczcie na szybkie modyfikacje w naszym rodzinnym samochodzie
a fotki będą później...
PO PIERWSZE - NIE SZKODZIC....... jak bedziecie tak sprawe po imieniu nazywac , to nic z tego nie wyjdzie ......
przerabiamy ten sam problem ......... heheheheh .
Arla - nie dawaj za wygrana .....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum