Wysłany: 2009-03-14, 10:52 Co według was daje klimatyzacja w venciaku co daje ??
Witam kłóce sie z kumplem ze klima jest dobra i przydatna , a on mówi że szyberdach jest w lato lepszy bo klima nic nie daje a co według was ona daje jest przydatna
Klima jest lepsza bo caly czas utrzymujesz chlod, ale ma tez swoje wady jak np osusza powietrze (w zimie i jesienia jest to ogromna zaleta), trzeba czyscic co jakis czas (grzybki) i zmieniac czynnik chlodniczy. Koszty eksploatacji na pewno wieksze .
Szyber jest o tyle dobry, ze gorace nagrzane powietrze szybko ucieknie po otwarciu szybera ale z kratek nawiewu nie bedzie leciec tak zimne powietrze jak z klimy. No i szyber moze sie przyciac co tfu tfu jeszcze sie u mnie nie zdarzylo i mam nadzieje nie zdarzy tfu tfu
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
w nexii tez. W sumie technologia koreancow z tamtych lat zawstydzilaby nasze venta
Jak np. hydrauliczne sprzeglo, wtrysk wielopunktowy, czujniczek plynu spryskiwaczy, zydek ;p
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
kosmi, wyobraź sobie że jedziesz 40-50 km/h a nawet szybciej a temp
poza autem masz 30 stopni. Co Ci da otwarcie szybera? Wiadomo napewno troche zawieje ale szału nie bedzie.A jak staniesz np. na swiatłach ? To juz nic Cie nie chłodzi.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-17, 19:43
Ogólnie porównywanie szyberdachu do klimy mija sie z celem. Pierwsze to klima a szyberek jak najbardziej przy klimie lekko uchylony do cyrkulacji powietrza.
Silnik: 1,9 TDI Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 8 Skąd: Skoczów Śląsk
Wysłany: 2009-03-17, 20:20
hejka , klima na pewno lepsza nie mam jej niestety i cierpie miałem okazje użytkowac samochód z klimą no cóż to nie była Venta ale naprawdę jest lepiej , mniej się człowiek denerwuje na np "niedzielnych kierowców" itd jest spokojniej i oczywiście komfort bez dwóch zdań na prawdę warto. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum