Wysłany: 2009-03-11, 20:15 Toyota Avensis 2.0 D4D
witam wszystkich forumowiczów Moje pytanie w związku z tematem mam zamiar zakupić Toyote Avensis kombi 2.0 D4D nową z salonu jako samochód do firmy i chciałbym zapytać czy mozze ktoś spotkał sie z tym samochodem jak sie sprawuje jak sie sprawdza na polskich drogach jak ten silnik sie sprawdza bo z rożnych źródeł rożne informacje a może właśnie ktoś z klubowiczów spotkał z Avensis . No poza tą toyotą biorę jeszcze pod uwagę Peugeota 308 sw 2.0 HDI oraz Seata ALTEA XL 2.0 TDI . jeżeli ktoś może to niech sie wypowie co do tych samochodów bo juz mam mętlik w głowie który z nich będzie najlepszy najwytrzymalszy bo ja mam małe doświadczenie z samochodami proszę pomóżcie i z góry wielki dzięki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez bladekamil 2009-03-11, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-03-11, 20:27
bladekamil właśnie dzwoniłem do kuzyna który jest mechanikiem w Toyocie (od 15lat) i mówił że jak chcesz brać nową, to ta jest jak najbardziej , nie psuje się nic, nawet jakieś elementy elektryki. Odradza kupowanie z silnikiem 2,2 180KM bo to są silniki jeszcze niedopracowane i miewają mniejsze lub większe usterki. Ale tą o której mówisz wyrażał się w samych superlatywach On sam jeździ avensą ale tym wcześniejszym modelem i jeszcze ani razu nie narzekał; a jeszcze wcześniej miał Carinę II, czyli jakoś mu został sentyment do modelu
ja tez słyszałem same superlatywy o tym wozie bardzo dużo ich jeździ w Fin.
oglądałem tez program na TVN turbo i tez niezle wypadała Avensis nawet na tle Paska b6 a do tego bardzo bogate wyposażenie w standardzie ,podobnie wypasione w standardzie tylko mazda 6
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
MIECIO [Usunięty]
Wysłany: 2009-03-11, 21:37
Witam kolege z trasy widze ze kolega zaczyna sie wozić i zmienia fure powiem tyle ze ta Toyota Avensis to dobra maszyna nike psuje sie miałem kiedyś przyjemność jezdzić starszym modelem avensis i naprawde sie ładnie spisuje mocy durzo miała i zawsze twardo drogi sie trzyma chociaz miałajuz swoje 250 tys przebiegu to nic jej nie mozna zarzucić .Ale tak w sumie to normalne padło przy VENTO bo przeciez VENTLKI KRULAMI SZOS Pozdrawiam do zobaczenia na miescie
Ostatnio zmieniony przez MIECIO 2009-03-11, 21:38, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-03-11, 21:49
Ja też takim cudem latałem, wykonanie ok, zajefajnie silniczek pracuje, jedynym mankamentem było to że 3 nie wchodziła na prosto tylko trzeba było w prawo drążek przesuwać Ale ogólnie polecam
Wysłany: 2009-03-17, 23:07
No wiec tak sedeczne dzieki dla wszystkich któzy odpowiedzieli na moje pytanie i pomogli w rozwianiu moich watpliwości . Toyotka juz zamówiona dzisiaj ostatecznie potwierdziłem wszystko i dogadałem szczegóły . miły pan z salonu powiedział ze Avensiska bedie do odebrania na koncu Maja dopiero , poniewaz w naszym pieknym kraju jest wszystko do góry nogami i pomimo kryzysu sprzedaz nowych luksusowych samochodów wzrasta tak ze nie mogą nadązyć z ich sprowadzaniem dlatego takie kolejki sa no i podobno z zachodu duzo ludzi przyjezdza po samochody nowe bo sa duzo tansze niz u nich i mysle ze jak tak dalej pujdzie to niedługo jak za komuny na "Malucha" trzeba bedzie sie zapisywać pare lat wczesniej i albo sie go dostanie albo nie . wiec moja rada dla wszystkich którzy planują zakup nowego auta z salonu niech lepiej zaopatrzą sie w durza cierpliwość i zamawiają wcesniej bo ja niestety nie pomyslałem ze tak moze być i teraz załuje ze sie nie zebrałem wczesniej . no ale nic teraz najwyzej troche Ventylek ciezej popracuje i wiecej pojezdzi . Pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum