Witam moze ktos was wie cos na ten temat otóz mam dwa liczniki do vento jeden mój od diesla z obrotomierzem z przebiegiem 290tys, drugi od benzyny i bez obrotomierza(od golfa 3) z przebeigiem 179tys, czy istnieje jakas mozliwosc przełozenia czegos z tego licznika od benzyny do mojego tego z przebiegiem 290 tys, i chcem przełozyc cos zeby pokazywał 179tys, mozliwe jest cos takiego??
Nie rozbierałem licznika, ale wydaje mi się, że raczej w sterowniku jest jakaś kość pamięci. W moim Passacie B5 jest pamięć niezamazywalna, można sobie ustawić przebieg dowolny ale serwis zawsze określi rzeczywisty.
W moim Passacie B5 jest pamięć niezamazywalna, można sobie ustawić przebieg dowolny ale serwis zawsze określi rzeczywisty.
Kwestia ustawienia licznika kodowan i nikt sie nie pozna.
Niestety nie jest to "pryszcz"
karczu, na necie jest dostepny schemat urzadzenia na 4 piny ktore wtykasz w tyl licznika, przejsciowka z 4 pin na port lpt1. Program tez jakis byl i spis numerow licznikow, na ktorych rzekomo to dzialalo. Ja sie jednak nie skusilem bo pisali, ze niektore z seatow sa jakies "anty" korekcyjne. Takze zamiast 253tyskm mam 192... : /
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Sprawdz czy jest taka pamiec: 93C46 bo slabo na skanie widac.
Przebieg jest w wierszach 0040 i 0050
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Rozmawiałem z kolegą z serwisu VW. Nie da rady, przynajmniej w moim Passku czegokolwiek zmienić. Można jedynie wylutować kość pamięci i wlutować inną o innym rzeczywistym stanie licznika, czyli ktoś myli się, albo kolega bradley albo serwis VW, który twierdzi, że nie ma sposobu na wejście w tę pamięć.
wasil1, Passsat B5 moze tego nie miec, ale nowsze na sterowniku EDC16 raczej tak. Nie siedze za bardzo w Passatach, wiec nie powiem. Wiem, ze w Octavii 2 ktos zrobil czipa a mial jeszcze auto na gwarancji i trzeba bylo przestawic licznik kodowan na oryginal i wgrac seryjny program kiedy zblizal sie przeglad Wtedy nie wiadomo bylo czy w ogole ktos tam grzebal w komputerze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum