Jak myślicie, czy jest sens od razu wymienić wszystko na obu stronach? Tak myślę, że skoro już mechanior to rozłoży to może wymienić od razu wszystkie tulejki + całe drążki z końcówkami... W sumie z tego co pamiętam to na każdy wahacz wchodzą po 2 tulejkii met-gum...
Co mi doradzicie, czy jednak może olać to i wymienić to co woła jeść?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-10, 22:06
Ale wiesz, znalazłem firmę o dziwnej nazwie teknorot, mają bardzo tanie części do zawieszenia do Ventki, np kompletny drążek z końcówka kosztuje 55 zł, więc cena jest bardzo kusząca a robocizna u mechaniora chyba jedna (też nie wiem dokłądnie czy iczą i tak osobno za wszystko czy tak samo bo wyciąga i tak wahacz).
Sprawdziłem w necie i w sumie nie ma złych opini nt tego teknorota, niby turecka firma, ale podobno robi części dla wielu znznaych koncernów, a ile w tym prawdy to nie wiem. Na początku olałem ją, ale jak poszedłem do sklepu i facet mi pokazuje po kolei drążki: FEBI (BILSTEIN) - made in turkey, Meyle - made in turkey to nie wiem czy jest sens przepłacać za znaczek, ale nadal mam mieszane uczucia...
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 72 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2006-08-10, 23:13
jesli chodzi o tuleje to twoja sprawa czy jeden czy 2 wachacze od razu. Ale drążki kier i końcówki wymień od strzału bo tak musisz 2 razy płacić za robote a potem 2 razy za zbieżność tak wiec nie warto robić tego na raty wymień wszystko od razu
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-08-13, 14:14
no i masz racje jedna robocizna a jeszcze dochodzi koszt sprawdzenia i ustawienia geometri dlatego warto wymienic wszystko a w koncu nie sa to jakies duze pieniadze
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum