Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2009-08-22, 18:08 problem z elektryką??
Witam. Mam taki problem, nie mogę odpalić samochodu na benzynie bo cały czas pali mi bezpiecznik numer 18 czyli od pompy paliwa . Przekaźnik jest dobry. Jest jeszcze coś. Gdy włożę bezpiecznik i przekręcę zapłon i mam nastawiony komputer od gazu żeby silnik odpalał na benzynie bezpiecznik się pali. Ale jeżeli nie ma bezpiecznika, przekręcam zapłon i dopiero włoże nowy bezpiecznik pali bez zarzutu. No i nie mam pojęcia co jest nie tak.
Ostatnio zmieniony przez vwkrzysio 2009-08-22, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2009-08-25, 07:36
Znalazłem przyczyne!
Wszystko przez brak izolacji na jednym cienkim kablu z wiązki kabli lecących niedaleko wtryskiwacza, izolacja była zdarta i dotykała do obudowy silnika. Wszystko już ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum