witam koledzy .uzylem opcji szukaj ale nie moge znalezc odpowiedzi na to jak wyjac prowadnice z linka bo mi poszla i mam juz odpowiednia ale nie chce czegos popsuc szyber mam od 10 min w domu
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-01-19, 14:46
darek110, tu masz takie sprawozdanie ze zdjeciami jak wszystko zrobic po kolei tylko troche kiepsko tlumaczony opis z rosyjskiego http://74.125.43.102/tran...WZy6LQ6fH6D3C6w
Mialem normalnie uchylony szyberdach chcialem otworzyc go na osciez a tu szyber sie zamknal, troche zapadla sie szyba i ani drgnie. Dalem jeszcze raz uchyl, potem otworz calosc i sie otworzyl. Zamknalem szybera i od tej chwili tylko sie uchylal ale otworzyc na calosc sie nie chcial. A pozniej to i uchylic sie nie mogl. Tzn. uchylal sie ale podczas zamykania krzywo sie zamykal. Patrzac od przodu auta to z lewej strony byl wyzej niz z prawej (lewa sie ruszala, a prawa zero reakcji). Scyzorykiem recznie przesunalem taki plasticzek i szyber sie schowal. A ja musze rozebrac calosc jutro i sie glowic
Jakies propozycje defektu? I ile moze to kosztowac (w czesciach zamiennych). I czy jest mozliwosc dorobienia zepsyutych czesci np. na tokarce, frezarce
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum