Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-13, 08:23 Szyba i jej transport
Jakiś czas temu sprzedałem przednią szybę do Ventki i wysłałem ją kurierem Siódemka, na szczęście ubezpieczyłem paczkę.
Oto co wróciło do mnie:
A najlepsze że kombinują jak mogą żeby tylko nie wypłacić odszkodowania, choć jak dla mnie to zdjęcie mówi samo za siebie. A wysłali mi pismo, że muszę przedstawić im oświadczenie niezależnego serwisu że produkt nie da się naprawić. I co ja mam zrobić? Jechać do autoszyb żeby napisali, że nie da się skleić szyby złamanej w dwóch miejscach i zbitej Naprawdę bezczelność firm kurierskich nie zna granic.
W każdym razie nie wysyłajcie nigdy nic Siódemką, to straszni partacze. W robocie mieliśmy do niedawna z nim i umowę, wiecznie były jakieś problemy, zaginione paczki, zniszczone, idące tygodniami zamiast 24 godziny itp. Teraz mamy z UPS i jak narazie (tfu tfu odpukać) jest OK.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-13, 19:52
Jak zaczynaliśmy to jedyna Siódemka dała sensowne ceny, a teraz UPS sam mnie znalazł i zaproponował jeszcze lepsze ceny, do tego UPS wszystko ma skomputeryzowane, dają na CD oprogramowanie, zero wypisywania ręcznego, no ale co tu porównywać UPS do reszty gó... firemek z Polski. I jak tu być patriotą?
Silnik: AAZ Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 410 Skąd: Włocławek/Pruszków
Wysłany: 2008-08-15, 16:31
chrzanię ups, dwie paczki ma tak załatwili, że jestem ponad 1ooo pln w plechy. sprawa ciągnie się już dość długo i ściemniają na maksa. na pisma od nich będę musiał kupić nowy regał niedługo. nie polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum