Wysłany: 2009-05-06, 14:44 Tłuumik od Diesla w Benz i co z rantami
Panowie mysle Sobie nad włorzeniem tłumika koncowego od diesla<ta dwururk> podoba mi sie on bardzo:) co o tym mysliscie mocnowania itd wszystko pasuje bez problemu?? i druga sprawa mam troche koncowki rantow obdrapane od kraweznikow co mozna z tym zrobic??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-06, 16:06
Buli napisał/a:
mocnowania itd wszystko pasuje bez problemu??
Ciężko to stwierdzić. Też mam 1.8 90KM (u mnie to 1993 rocznik)....i niedawno wymieniałem końcowy wydech...
Tutaj stary wydech (widać mocowania)
Jak widać kawałka wydechu brakuje (dlatego był wymieniany)...tutaj brakujące ogniwo już w postaci nowej części
Tylko nie zwracaj uwagi na tą gumę na belce-jest ona tylko u mnie
Buli, z tego co zauważyłem to mocowania wydechu możesz troszeczkę podoginać, żeby ładnie wyprofilować końcówkę wydechu...ale potrzebny do tego konkretny klucz (ja używałem takiego skręcanego) i duuuuuużo siły i cierpliwości.
Możesz porównać mocowania wydechu 1.8 z jakimś 1.9 TDI
Cytat:
i druga sprawa mam troche koncowki rantow obdrapane od kraweznikow co mozna z tym zrobic??
Koledzy z forum polerowali felgi....lwomati...bradley...respect....Gavel z żoną (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam)-także pewnie ktoś Ci podpowie co nie co odnośnie materiałów jakie masz użyć.
Zalezy jak bardzo odrapane. Ja zdzieralem lakier chemia, a pozniej papiery scierne wodne. Na zime chce je zrobic jak przykazano czyli zdjac kapec z felgi, zaniesc do kumpla zeby przetoczyl zjechany rant a potem powtorka z rozrywki czyli polerka i wywazanie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum