mam pytanko czy kto wie czy sie oplaca regenerowac gwint mam gwinya prawdopodobnie gt cupline gazowo olejowy 1 amor padl gosciu co sie zajmuje tym powiedzial ze bierze 140 za sztuke ale zrobi mi go olejowym czy taka inwestycja sie oplaca a i powiedzial mi ze zrobi go twardym
Czyli musisz wydac 240 bo chybanie bedziesz jezdzil na jednym dobrym, a drugim zuzytym? IMO lepiej doplacic troche (bo gt cupliny wcale takie drogie nie sa) i miec nowe z gwarancja niz regenerowane i moze z gwarancja.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Znam takiego gościa co regenerował gwint w BARDZO znanej i uznanej firmie i pośmigał na nim 6 m-cy i się amory wylały. Jak dla mnie szkoda kaski, lepiej dołożyć i kupić nowy gwint na który masz w dodatku dwa latka gwarancji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum