Wysłany: 2009-06-04, 20:59 Tylne prawe łożysko ma luzy... POMOCY!!!
Ostatnio wymieniałem łożyska było mi w kit zimno i deszcz zaczynał padać więc sie spieszyłem za dużo nie patrzylem tylko zakładałem nowe. Ale jako w zeszłym tygodniu zaczeło wyć dosłownie wyć. Teraz na spokojnie patrze a tu łożysko ma luz :o w bębnie ;(. Co mogę z tym fantem zrobić jakaś rada
Ostatnio zmieniony przez CINO 2009-06-04, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
ale chodzi mi o to że łożysko w bębnie ma luz. Ten pierścień który wbijasz z początku wchodzi ciężko wręcz trzeba bo wbijać a potem wskakuje i tym pierścieniem można kręcić i ma dosłownie luz. Jest wyjechany rowek. Chodzi o łożsko od strony zewnętrznej. Natomiast od wewnętrznej nie ma luzu.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2009-06-04, 23:58
zapewne chodzi ci o bierznie łożyska , po prostu ci się obruciło w gniezdzie bębna jest pare wyjść , albo zawozisz bęben do tokarza i on ci przetacza gniazdo na ciut większą bieżnie pod odpowiednie łożysko ,albo wbijasz na wcisk bieżnie na np cienką blaszkę by nie miało luzu( nie na duższą metę),albo kupujesz nowy bęben lub używany , wsio zależy od twojego podejścia i wyjścia z sytuacji , moja rada to taka by nie jezdzić z taką awarią bo może ci bieżnia pęknąć i wtedy będziesz miał większe wydatki.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-06-05, 08:04
CINO napisał/a:
ale chodzi mi o to że łożysko w bębnie ma luz
Aaaa....takie buty....ja to bym wymienił bęben.
Wąski 2 napisał/a:
tokarza i on ci przetacza gniazdo
Tokarz tak....ale tylko dobry i sprawdzony....sam nie raz korzystałem z jego usług (sprawy nie związane z vento) i było ok...ale słyszałem także o lipnej robocie a w tedy wydatki tylko rosną.
Wąski dobrze gada zakup bębna to nie jest znowu nie wiadomo jaki wydatek aby go nie wymienić tylko kombinować z przetaczaniem tyle że czy to aby na pewno bęben jest do wymiany a nie piasta ?
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2009-06-05, 11:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum