Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
KONIEC ze zgrzytami VW VENTO KLUB POLSKA vs. VW VENTO FANS
Autor Wiadomość
kovval 
Już prawie mieszkam w Ventce

Wysłany: 2006-08-09, 21:08   KONIEC ze zgrzytami VW VENTO KLUB POLSKA vs. VW VENTO FANS

Dobra Panowie i Panie ! Pora zrobić porządeczek.

Do napisania tego postu skłoniła mnie
a) rozmowa w cztery oczy ze SPYRO’em i z MAPET’em, żałuje że przez gg, ale może już wkrótce na żywo.
b) oglądanie postów użytkowników na obu forach prowadzonych przez powyższych Panów

Aż nie wiem od czego zacząć…..więc może zacznę od siebie.

1.Nick: kovval, członek VW Vento Klub Polska i Miłośników Vento Vento-Fans. Ventkę zakupił w październiku 2005, jest to jego pierwszy samochód, wcześniej nie miał pojęcia co to jest filtr paliwa. I dalej jest BEZTALENCIEM samochodowym (czytaj: z mechaniką, elektryką, audio, tuningiem samochodowym jest u niego tak źle jak z umiejętnością posługiwania się woskiem do depilacji ciała)

2. Z powyższych powodów zaczął szukać w necie czegoś ciekawego na temat jego auta. Trafił na stronę www.vwvento.org (prowadzoną przez SPYRA) tylko taką udało się wówczas znaleźć w sieci. Wiec się uradował i zapisał co by kształcić ten swój niedołężny motoryzacyjnie móżdżek.

3. Zapisywało się coraz więcej ludzi. Zapisał się też MAPET. Według niektórych (w tym i mnie) MAPET „kiepsko” zaczął przygodę na tym forum. (Myślałem o dawaniu linków do każdego takiego „zdarzenia”, ale sobie pomyślałem że jak ktoś będzie chciał to znajdzie. A nie chce tu jeszcze zaogniać wszystkiego, bo w zupełnie innym celu pisze tego posta.)
Pare osób go zjeb….ało, ja też, ale potem zajrzałem na jego stronkę, pogadałem na gg i okazało się że gościu ma ogromną więdzę na temat samochodów, tubingu i takich tam. Więc pomyślałem, że fajnie byłoby go mieć przy boku. Wstawiłem się za nim, a powiedziałbym że nawet broniłem. I się jakoś wyprostowało – tak myślałem. MAPET zrobił własne forum o ventylkach www.vwvento-fans.com . I bardzo dobrze,, udzielał się i tu i tu. Ja też dołączyłem do użytkowników jego forum. Im Więcej wiedzy tym lepiej dla mnie.

4. I tak sobie myślalem do niedawna, że wszystko jest ok. Ja oczywiście nie ukrywam że więcej udzielam się na forum Klubu Vento, traktując to jako moją macierzystą „podkładke”. Ale na forum MAPETOWE też zaglądam i jak mam coś do powiedzenia ciekawego to się udzielam. Są oczywiście użytkownicy którzy siedzą tylko na jednym forum i nie znają w ogóle tych z drugiego. I wlaśnie wszytsko widze idzie o to że są dwa fora – postrzegane jako dwa zwalczające się nacje. Jedni drugim jakieś teksty puszczają, które są zupełnie bez sensu, a tylko wkur….. Po co to komu???!!!! Są dwa fora i raczej nie będzie jednego. Po prostu admini się nie dogadają. No i dobra jest „konkurencja”, ale niech ona będzie zdrowa. Po co psioczyć na siebie? I tu podam przykłady o których rozmawiałem z oboma adminami. Ale zacznę od nich, bo ani jeden ani drugi nie jest święty i swoje na sumieniu ma. (Ja też aniołkiem na pewno nie jestem). Ale to nie znaczy że trza się zwalczać.

a) MAPET – domyślam się że śni ci się po nocach wielki zlot Vento z wyścigami, paleniem gumy itp. Uwierz mi ze mi i nie tylko - tez. Ale co zrobić, na razie jako Klub raczkujemy, Vento –Fani też – nie ma co się oszukiwać. Użytkowników AKTYWNYCH jest mało!!!!! I cieżko coś bez nich wymyslić. Pewno że ja bym chciał, żeby przyjechało TVN Turbo, nagrało 100 sztuk stuningowanych Ventek rodem z F&F , a pośrodku moja. To by było coś! Ale na razie takich aut w RP jest jak na lekarstwo, a poza tym nasze zdolności organizacyjne, tak jak mowiłem są jeszcze w żłobku. Trzeba mieć kase, sponsorów, kontakty, a przede wszystkim duuuużo czasu na organizacje i CHCACYCH SIĘ STAWIC. Coś takiego jak poniżej to chyba jeszcze dlugo nas nie czeka :(

Weekend tuningowy
http://www.mapet-tuning.c...p?p=26382#26382

Zlot w Zabrzu
http://www.mapet-tuning.c...opic.php?t=2210

Dlatego też jak piszesz „nie myslalem o tym jako o miejscu zlotu bo jak ja bym mial cos organizowac to bym szukal czegos z parkingiem dla konkurencji itp ale za to jest tam boisko i brudna rzeka jak ktos chce” to generalnie nam się smutno robi. Boto brzmi jakbyś był wielki Guru i srał wyżej niż dupę miał. A Klubowicze to takie nędzne chucherka co nic porządnego zorganizować nie umieją. Prawda jest taka, że faktycznie narzie dużego pojęcia o tym nie mamy, ale się staramy jak możemy i będzie to już drugi zlocie ventylkow.

b) SPYRO – jak kolega MAPET proponuje pomoc i mieszka blisko, to prosiłbym cię żebyś nie jeździł po nim od razu jak po gołej kobyle! Chce pomóc, może coś ciekawego wymyśli, z tego co mówi to się na tym troche zna. Więc trzymaj trochę nerwów na wodzy i nie wpierd….. wszędzie wykrzykników jak odpisujesz na jego posty. I nie neguj każdej jego wypowiedzi, bo to widać. Nie podoba ci się że coś tam pisze, to przemilcz, po co zaogniać sytuacje. Wiem że to ty tam byłeś, wykombinowałeś to miejsce, zagadałeś z babeczką itp. Ale nie trzeba tego traktować osobiście.

c) Zastanowiłbym się nad trochę szumnie brzmiącymi nazwami…..Zlot Vento, Wielki Zlot Vento. Wg mnie Zlot…..to jest jak duzo aut przyjedzie, jakies zawody, cos takiego. Później ktos się spyta któregoś z ventomaniaków: „a pokażcie zdjecia z tego zlotu”. A tam co będzie – Gucio. Można to jakoś nazwać Ogólnopolski SPOT. Albo nieoficjalny Zlot……. Tak mi się wydaje

d) Co do punktu c) Jak już napisaliśmy Zlot Vento, to dogryzki w stylu „a co to był za zlot, ledwie 5 aut” wydaje mi się że nie są na miejscu i sa wogole nie potrzebne. Mogę tylko powiedziec…..bylbys jeden z drugim i trzecim to by było nas wiecej.

e) Koszulki, kubki, gadżety klubowe, wizytówki pod wycieraczki itp. Tak sobie myślałem że jak będą dwa fora i stronki to zaczną się takie zgrzyty. Jedni drugich obsmarowywują, że ten od tamtego ściągnął, plagiaty zrobił, papuga 22 itp. Ludzie, kurde co z wami. Dla mnie to zdrowa konkurencja jest. A niech ci Se robią to, ci tamto. Co to komu przeszkadza. Naklejki – proszę bardzo, smyczki – proszę bardzo, wizytowki – a co to za tajemnica. Mówiłem MAPETOWI że widziałem że vento-fansi zrobili sobie takie wizytówki. No i bardzo dobrze. Popieram , też o tym myślałem już z 5m-cy temu. I co, teraz miałem na forum napisac ze ja to już huhuhu czasu temu o tym myślałem. Bzdura. A że na forum klubowym tez się one pojawily??? So what? Where is the problem? To tak jak ja bym zarzucił każdemu kolejnemu klubowi, że w Internecie sobie strone zrobili, bo my też tak mamy. Każdy Klub w Polsce ma takie gadżety i już. I nie mowa tylko o gadżetach, ale o tapetach, poradach, filmikach i innych takich. Moim i MAPETA i SPYRA zdaniem prowadzi to tylko do rozwoju obu stronek. Np: gavel na zlociku wpadl na pomysl zeby zrobic pokrowce na zagłowki z logo klubowym. kazdy moze sobie takie przeciez zrobic

f) Ja staram się nie używać zwrotów oni, my. Ale jak mam inaczej mówić….ci od MAPETA, ci od SPYRA? Wiec zazwyczaj mowie wasze forum , nasze forum. No wkonću są dwie stronki, to siłą rzeczy robią się takie podziały. I nie ma na to bata, tak jest , było i będziie (chyba że powstanie jedna stronka – neutralna , w co wątpie). Nie ma co się oszukiwać, tak jest. Co nie znaczy , że mamy na siebie spiski zawiązywać, knuć, gnoić się i co tam jeszcze.

g) Co do udostępnienia fotek….a proszę bardzo nie ma problemu. Kolego MAPECIE jeżeli chcesz je mieć na stronce w galerii , nie widze przeszkód. Tylko postawmy sprawy jasno. Z tego co widzę gavel dał u ciebie na forum linka do tych zdjeć. Wieć niby je masz. Ale skoro chcesz je mieć w galerii…..ok. Tylko sytuacja w której zaraz je opieczętujesz podpisem www.vwvento-fans.com będzie cokolwiek dziwne i chyba dziwnie postrzegane. Nikt z tej stronki, tam nie przybył, „nie reprezentował”. Łopatologicznie mówiąc, okazało się że to był tylko i wyłącznie zlocik Klubu Vento. Taka prawda. Chociaż chcieliśmy żeby był to wspólny zlocik. Następnym razem niech przyjadą użytkownicy i ci i ci, i wtedy proszę bardzo, nazwiemy go ZLOTEM FANATYKÓW VENTO i takie same zdjęcia będą i na jednej stronce i na drugiej. Opisane na dole po swojemu, a w tytule tak jak wyżej napisałem + że to był wspólny zlot obu klubików. Takie postawienie sprawy wydaje mi się rozsądne i sprawiedliwe.

Konkluzje Do Całości

1. Prosiłbym o więcej samokrytyki, nikt nie jest alfą i omegą. A przynajmniej nie ja. Jak mówiłem uważam się za laika jeżeli chodzi o motoryzacje i wcale się z tym nie kryje
2. Mniej nerwów użytkownicy. Po co one, jak coś to się w jezyk ugryźć, przygryźdź wargi i do przodu :)
3. Prosiłbym o nie stawianie sobie na odciski i żałosne docinki z obu stron.
4. Pewnie ciężko będzie obu adminom zostać przyjaciółmi, ale trochę wiary i chęci. Im nas więcej tym lepiej.
5. Miejmy nadzieje, że 8,9,10-go września stawia się przedstawiciele obu forów i że razem to super zorganizujemy i będzie super zabawa, tak jak w Mielnie. Uwierzcie mi ludzie którzy przyjechali naprawdę są zajebiści i było extra. Więc czemu nie teraz.

KU CHWALE VW VENTO

PS . Teraz czekam na zjeb….. .

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2006-08-09, 22:02   

Ale lektura...

Teraz parę słów ode mnie. Myślę, że nasz konflikt z Mapetem się już zakończył, kochac się nigdy ne będziemy (w końcu obydwoje facetami jesteśmy :-) ). Wiem, że Mapet ma wiele wiedzy, któą możenam przekazać i jest OK, dlatego też fajnie jest, że pisze na forum Klubowym. Zaczęło się kiepściutko ale aktualnie jest OK.

Co do ZLotu, Spotu czy jakolwiek to nazwiemy miejsca naszego spotkania. W tym poście nie chciałem nikomu urągać (nie wiem czemu tak to było odebrane), miejsce jest jakie jest i każdy to wie, zależało mi na tym żeby było tanio i fajnie. Na Zlot z pradziwego zdażenie tez przyjdzie kolej, myślę, że najpierw powinniśmy sie poznać żeby wiedzieć cokolwiek o sobie a wtedy nawet łątwiej będzie nam zzorganizowac coś w pełni profesjonalnego, z jakimiś zawodami itp.

kovval napisał/a:
jak kolega MAPET proponuje pomoc i mieszka blisko, to prosiłbym cię żebyś nie jeździł po nim od razu

Nie wiem czemu tak to odebrałeś, napisałem tylko , że wszystko już załtwiłem, więc tym akurat razem nie ma jak pomóc... Żebym wiedział, że mieszka tak blisko to nie tłukł bym się tyle kilosów tam, może Mapet by załatwił. A droga była kiepska bo lało jak z cebra i nie dało się jechać zbyt szybko.

Ja nie widze problemu, serwisów zapewne nie połączymy, cvo i tak w sumie jest lepsze, "zdrowa konkurencja" tylko polepsza zawartość naszych stronek. Zresztą jest wreszcie cokolwiek innego w polskim internecien a temat Vento niż stronka Klubowa.

Także reasumująć, mam nadzieję, że i Klubowicze i VentoFani stawią się na zlocie we wrześniu, koszty nie są wysokie, oby tylk oudało się każdemu załatwić sobie urlop. Zawsze było moim marzeniem, abyśmy się wszyscy spiknęli gdzies, wypili piwko, zjedli coś z ognicha, pogadali, poprostu razem spędzili fajnie i przyjemnie czas. Ja w Mielnie być nie mogłem (szkoda już się rozpisywac czemu) i postanowiłem wziąść się w garść i znaleźc jakiejś iejsce i ustalić to i owo.... Mam andzieję, że bedzie spox i będziemybawić się do białego rana.

Ostatnie zdanie wieńczące mój przydługawy wywód:
Niech Ventka będzie z Wami!!!

MAPET 
Vento to ja!

Silnik: VR6
Wysłany: 2006-08-09, 23:44   

na pocztaek moze sie troche potlumacze itd..

po 1 fakt jest jakos dziwnei i chyba wlasnie nie tylko kovval to widzi.. staralem sie nei przynosilo rezultatow ale moze teraz sie uda...

kovval napisał/a:
Zapisał się też MAPET. Według niektórych (w tym i mnie) MAPET „kiepsko” zaczął przygodę na tym forum

no niestety wtedy moje intencje pomocy zostaly chyab zle odbrane ale coz...

kovval napisał/a:
Są oczywiście użytkownicy którzy siedzą tylko na jednym forum i nie znają w ogóle tych z drugiego. I wlaśnie wszytsko widze idzie o to że są dwa fora – postrzegane jako dwa zwalczające się nacje. Jedni drugim jakieś teksty puszczają, które są zupełnie bez sensu, a tylko wkur….. Po co to komu???!!!! Są dwa fora i raczej nie będzie jednego. Po prostu admini się nie dogadają. No i dobra jest „konkurencja”, ale niech ona będzie zdrowa. Po co psioczyć na siebie? I tu podam przykłady o których rozmawiałem z oboma adminami. Ale zacznę od nich, bo ani jeden ani drugi nie jest święty i swoje na sumieniu ma. (Ja też aniołkiem na pewno nie jestem). Ale to nie znaczy że trza się zwalczać.

tez sie poniekad zgadzam.. ale ja probuje pisac caly czas na obu forach i zachecam do tego samego tym sposobem .. niestety wlasnie chyba nei wszyscy sa chetni :(

kovval napisał/a:
MAPET – domyślam się że śni ci się po nocach wielki zlot Vento z wyścigami, paleniem gumy itp. Uwierz mi ze mi i nie tylko - tez. Ale co zrobić, na razie jako Klub raczkujemy, Vento –Fani też – nie ma co się oszukiwać

nie no moze nie do konca ani wyscigi ani palenie gumy! ;) o co mi w tym chodzilo moze wyjasnie.. chodzilo mi o to ze na zlot zorganizowany z wieksza iloscia atrakcji niz grill czy ognisko beda sklonni przyjechac ludzie z 2 konca polski.. to mialem na mysli... ale ok rozumeim o co chodzi... wazne oby cos bylo lepiej niz nic.. moze mam za duze ambicje :roll:
ale nie az takei zeby ochrona,toy-toye scena itp..

kovval napisał/a:
g) Co do udostępnienia fotek….a proszę bardzo nie ma problemu. Kolego MAPECIE jeżeli chcesz je mieć na stronce w galerii , nie widze przeszkód. Tylko postawmy sprawy jasno. Z tego co widzę gavel dał u ciebie na forum linka do tych zdjeć. Wieć niby je masz. Ale skoro chcesz je mieć w galerii…..ok. Tylko sytuacja w której zaraz je opieczętujesz podpisem www.vwvento-fans.com będzie cokolwiek dziwne i chyba dziwnie postrzegane. Nikt z tej stronki, tam nie przybył, „nie reprezentował”. Łopatologicznie mówiąc, okazało się że to był tylko i wyłącznie zlocik Klubu Vento. Taka prawda. Chociaż chcieliśmy żeby był to wspólny zlocik. Następnym razem niech przyjadą użytkownicy i ci i ci, i wtedy proszę bardzo, nazwiemy go ZLOTEM FANATYKÓW VENTO i takie same zdjęcia będą i na jednej stronce i na drugiej. Opisane na dole po swojemu, a w tytule tak jak wyżej napisałem + że to był wspólny zlot obu klubików. Takie postawienie sprawy wydaje mi się rozsądne i sprawiedliwe.

tak jak z poprzednimi podpunktami sie zgdazlaem tak tu nei do konca.. bo caly czas mowa o zjednoczeniu i braku podziałów w sesnei ze Wszyscy jestesmy milosnikami Vento itd.. a tu nagle ze bez sesnu zeby fotki dac na vento-fans bo tam nikogo od "was" nie bylo.. zaraz zaraz chwileczke no to w koncu jestesmy my i wy czy jest 1 rodzina Vento? bo teraz sie zamieszalem... czy nadal postrzegane jest to przez pryyzmat 2 stron i forum? czyli co jak beda na zlocie ludzie z 1 forum i z 2 to beda osobno sie bawic? w sesnei tu piaskownica klubu vento a tu vento fans...

wlasnie ja sobei wyobrazlaem ze dazymy do czegos innego aby to scalic... nie ma my i wy ... ok jest forum to i to ale ludzie jako my to my a nie 2 grupy wg mnie... dlatego wg mnei nei ma czegos takeigo ze byl ktos od Was a nie byl od Nas bo zarowno Gavel Ty i inni sa zarejstrowani na obu forach podbnie jak niby ci - Wy czyli kolczyk, idgray, igor itd...

i tu juz nei mowa o fotach ale o samym pojmowaniu .... spolecznosci vento...

co do fot to kovval nie wysylaj mi tak samo pozostali.. jedynie co to napisalem do spyro z 1 propozycja zobaczymy...

tak wiec co chcialem przeslac przez to ze nie ma MY i WY tylko jest MY...

pzdr i przepraszm jak kogos urazilem...

PS info o zlocie dalem na głównej stronie:
http://www.vwvento-fans.com/index.php

www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-08-10, 00:00   

Mapet, wysłąlem Ci PW z wszystkim co mi na wątrobie siedziało od dawna, myślę, że dojdziemy do porozumienia, także od dzisiaj Vento rulezzz...

marmarmarek 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 ABS 66kW
Wysłany: 2006-08-10, 03:54   

amen. ;) a co do odwiedzania obu forow-racja... nie bylem jeszcze na drugim :oops: postaram sie to naprawic.

idgray 
Pan i władca oktanów
vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu
Wysłany: 2006-08-10, 08:45   

marmarmarek napisał/a:
.. nie bylem jeszcze na drugim

a ja bylem najpierw na tym drugim

kovval 

Wysłany: 2006-08-10, 09:24   

MAPET co do ostatniego twojego paragrafu, .... moze masz i troche racji. Ale wiesz troche sie "zagotowalem". Najpierw nie ma zadnego odzewu, potem docinki (ktore tak odebralem, a nie powinienem :( , ze "wielki " zlot itp.....bo wiesz czlowiek sie stara, organizuje, rezerwuje za wlasna kapuche miejsca, a ze wiecej osob nie przyjezza to nie jego wina. no i gorszy dzien mialem , jak to przeczytalem to sie zacietrzewilem) , a potem twoja prosba o zdjatka. No i tak to sie skonczylo. Ale dobra mowisz ze cos tam ze SPYREM dyskutujecie, to wymyslcie cos ok.

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2006-08-10, 09:32   

ale co przeczytales i sie zacietrzewiles?

www.mapet-TUNING.com

kovval 

Wysłany: 2006-08-10, 09:49   

no te "docinki"

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2006-08-10, 15:02   

dobra nie wiem odkaldnie o ktore chodzi ale mysle ze nie ma sensu sie w to zaglebiac... :mrgreen:

www.mapet-TUNING.com

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2006-08-10, 18:48   

Moja ksywka pojawiła się w tym temacie kilkukrotnie więc czuje się w pewnien sposób wywołany do tablicy.
Wczoraj wrociłem do domu po nocy (z lekko chwiejącą się głową :wink:) i z zaciekawianiem przeczytałem całą dyskusje. Od razu chciałem wrzucić swoje 3 grosze ale odezwały się we mnie resztki zdrowego rozsądku: napiszesz jutro na trzeźwo... I dobrze bo dziś po przeczytaniu wszystkiego raz jeszcze inne myśli chodzą mi po głowie.

Ale do rzeczy:
1. Na początek sprawa Wy i My z mojego punktu widzenia:
Niestety co byśmy nie robili to jakiś podział MY i WY będzie a to głównie za sprawą gadżetów. Niby moge sobie nakleić naklejki i Klubowe i Vento-fans ale chyba nie wyglądałoby to zbyt ciekawie - na myśl mi przychodzi widok taksówki z naklejkami reklamującymi wszystko co się da. A ktoś kto by przejeżdżał i chciał adres spisać to też by zgłupiał bo najpierw by się 5 minut zastanawiał który jest prawidłowy :) Tak samo z ulotkami - mam wkładać obie za wycieraczki czy może na zmiane raz tą raz tą?
Jak już wszyscy podkreślili nie będzie jednej strony i jednego forum. A że są dwa to jest konkurencja, rywalizacja itp. I moim zdaniem to dobrze bo prowadzi to do rozwoju. Jedni piszą tyko tu, inni tylko tam, a inni i tu i tu. Też dobrze bo w końcu mamy demokracje w Polsce i każdy jeśli chce to może się wypowiedzieć na interesujący go temat. Pisze to wszystko żeby podkreślić że nie unikniemy podziału ale musimy się nawzajem szanować i tolerować i bardzo bym nie chciał żeby było tak jak:
MAPET napisał/a:
czyli co jak beda na zlocie ludzie z 1 forum i z 2 to beda osobno sie bawic? w sensie tu piaskownica klubu vento a tu vento fans...
Mam nadzieje że cała ta dyskusja doprowadzi właśnie do tego że bedziemy mogli wszyscy siedzieć w jednej dużej piaskownicy :D
No albo w tym basenie którego fotke Spyro wrzucił :mrgreen:

Tym miłym akcentem ładnie przeszedłem do kolejnego tematu czyli:

2. Temat zlotu:
spyro napisał/a:
Na Zlot z pradziwego zdażenie tez przyjdzie kolej, myślę, że najpierw powinniśmy sie poznać żeby wiedzieć cokolwiek o sobie a wtedy nawet łątwiej będzie nam zzorganizowac coś w pełni profesjonalnego, z jakimiś zawodami itp.
Pod tym się podpisuje. Temat zlotu pojawił się na forum już dawno ale jakoś nie udawało nam się nic konstruktywnego ustalić. Nagle się ruszyło, a wiecie dlaczego? Bo w pewnym momencie bliżej się poznaliśmy - wspólnie z Kovvalem i Spyro spędziliśmy kilka długich wieczorów na rozmowach - głownie na gg i taka codzienna rozmowa (a nie tylko wymiana postów na forum) w pewnym sensie nas zbliżyła no i pomysł z Mielnem wypalił. Nie było nas dużo ale teraz posuwamy się dalej - mam nadzieje że we wrześniu będzie nas więcej, a co za tym idzie więcej osób pozna się w realu i karuzela się powoli rozkręca. Powoli ale posuwamy się do przodu i moim zdaniem jesteśmy na dobrej drodze.
PS. Mapet: plakat pierwsza klasa :!: Brawo :!:

3. Sprawa zdjęć:
Tu się pojawia rywalizajca obu adminów: kto wrzuci do swojej galerii lepsze, ładniejsze, ciekawsze fotki. Powinno to być z pożytkiem dla wszystkich a niestety odbija się czkawką. Mam nadzieje że w tej sprawie doszliście już do porozumienia więc zasugeruje tylko jedną rzecz. Proponuje żeby każdy kto wysyła fotki (czy to do Spyro czy do Mapeta) mógł decydować o tym czy na każdej fotce znajdzie się napis www.vwvento.org czy www.vwvento-fans.com czy może całkiem inny (choć nie wiem jak to wygląda od tej technicznej strony) np. "foto by Gavel". Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi :)
PS. Spyro nie zmianiaj przypadkiem podpisów fotek ze zlotu, które Ci przesłałem - to tylko taki przykład.

Podsumowując: wszystkie supełki powoli są rozwiązywane (tak wynika z mojej dzisiejszej krótkiej rozmowy ze Spyro) więc mam nadzieje że od tej pory będziemy wszyscy (MY WSZYSCY - Ventomaniacy) żyli w zgodzie i tak jak to napisał kovval w tytule: KONIEC ze zgrzytami.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-08-10, 19:33   

Podpisuje się pod tym co napisałeś Gavel!
Wczoraj sobie pogadaliśmy z Mapetem i myślę, że wyjaśniliśmy sobie to i owo. Mamnadzieję, że od teraz współpraca będzie przebiegała pomyślnie. Mapet podsunoł mi fajny pomysł z zawodamina zlocie:
przeciąganie Venyla
Zmiana koła na czas

Wpadło mi do głowy też konkurencja ile wejdzie osob do Ventki, ale po tym co napisał mi Mapet jednak chyba z tego zrezygnuje, bo straty moga być duże :-)

Także czekam na asze propozycje konkurencji zlotowych..

mam nadzieje, że Mapet też dopisze obecnością na zlociku...

marmarmarek 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 ABS 66kW
Wysłany: 2006-08-10, 21:00   

moze ciasno ( w sensie nie szeroko-prawie jak Ventylek) wbite kolki gdzies w trawe i kto szybceij przejedzie nie doytkajac lusterkami ? :)

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2006-08-10, 21:02   

ok to zamknijmy te tematy moze... i kontunuujmy rozmowe o zlocie w temacie do tego przeznaczonym.. mi tam by bylo lusterek szkoda ;) poza tym eni wiem czy pozwola kolki powbijac... ale przenosze sie do tematu o zlocie...

www.mapet-TUNING.com

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-08-10, 21:34   

Dokłądnie, przenosimy się do tematu o zlocie

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Silnik: 1.8 90KM
Wysłany: 2006-08-13, 16:09   

no witam ciekawa lektorka ja od poczatku bylem na forum klubu ale po pierwszej rundzie przegranej mysle ze przez niezrozumienie zaczolem odwiedzac vento-fans i bylo milo,ale ostatnio nie mam czasu nawet w jednym posiedziec i po pisac,natomiast oboje admini sa ok i kazdy ma cos do zaoferowania jednak ostatnio troche sie zaczely pomysly dublowac np.koszulki,naklejki,spoty no bardzo podobne tematy wiec mam pytanie czy wtedy MAPET NIE MIAL PO CZESCI RACJI? mozna bylo sie dogadac i razem zawalczyc z pozytkiem dla forumowiczow,jak zle mowie to prosze mnie zgnoic ale ja tak to widze i dzisiaj wiem ze byloby dobrze.POZDRAWIAM WSZYSTKICH VENTOMANIAKOW

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-08-14, 00:56   

Nie ma co już wracać do tego. Było minęło i teraz jest dobrze. Mapet - spoko giść, myślę, że źle zaczeliśmy, teraz mam andzieję, że współpraca będzie kwitnąć.

Roman 
Ventofan
ventyle ventyle

Wysłany: 2006-08-14, 12:55   

I tak trzymać chłopaki bez podgryzania sie a daleko dojdziemy. Vento rulezzzzzz. Nie róbmy podziału MY WY ONI trzymajmy sie razem :lol:

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Silnik: 1.8 90KM
Wysłany: 2006-08-14, 15:31   

no i jest ok a bedzie jeszcze lepiej POZDROWIONKA DLA wszystkich VENTOSWIROW

Odpowiedz do tematu