Witam serdecznie wszystkich:) Chcę sobie zmienić opony w Ventce tylko nie wiem na jakie:/
Jeżeli mogli byście zaproponować jakieś fajne opony letnie za rozsądną cenę był bym wdzięczny:)
wymiary moich opon obecnie założonych przy Ventce : 186/ 60 ,Alufelgi 14
pozdrawiam:) i czekam na propozycje;]
Ostatnio zmieniony przez piq 2009-05-29, 11:03, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-29, 13:20
Wcześniej miałem Dębicę....moze i dobre ale po jakiś 3 sezonach opona strasznie stwardniała i trochę szumiała....coś jakby szyba była niedomknięta....także na dłuższą metę nie są rewelacyjne, a poza tym na mokrej nawierzchni trochę lipa się robi tzn ślizgają sie przy hamowaniu i przy trochę gwałtowniejszym ruszeniu też.
Z tego co widziałem to kormoran dłużej wytrzymuje od dębicy ale też ma podobne właściwości...czyli opona sztywnieje i robi się plastikowa.
Continentale ładnie się trzymają....widzę po aucie mojego brata....opony stare gdyż kupione w 2002 roku ale nie są tak twarde jak młodsze wyżej wymienione.
Obecnie mam Nexen (jakiś skośnooki szajs) opona mimo że nie jest najmłodsza jakoś się trzyma...tzn nie zrobiła się twarda przez co lepiej przylega no i znacznie poprawiła się trakcja na wodzie w stosunku do Polskich wynalazków-być może wina szerszego kapcia ale jak na moje oko lepsze od Dębicy.
Ponoć TOYO są świetne, ale tu już się większe ceny zaczynają.
Więcej z niczym nie miałem do czynienia więc nic więcej nie piszę
piq, zależy jak śmigasz...czy spokojnie czy trochę szalejesz.....jeśłi bardziej wyciskasz soki z auta to lepiej kupić coś lepszego-dla własnego bezpieczeństwa.
Ja kupowałem Fuldy na opony.pl. Cena ciut niższa niż na opony.com.
Kiedyś odbierałem kuriera a teraz wybrałem opcję odbioru w sklepie partnerskim we Wrocławiu (wtedy mogę odebrać po 17.00).
Wcześniej miałem Dębicę ale wydaje mi się, że Fuldy są cichsze.
Pozdr
Ja jeżdżę na Uniroyal 185/60 i nie narzekam. Opony mają już 5 lat i są ok, choć wydają się twarde. Co do Yokohamy to też są to bardzo dobre opony, ale raczej tylko na lato. Mam zimowe Yokohama W drive i niestety są bardzo śliskie na śniegu. Opony Yokohamy mają świetną jakość i są bardzo dobrze oceniane. Potwierdza się jednak teza, że na zimę nie nadają się zbytnio opony japońsko/koreańskie. Na lato wyśmienite:)
Ja mam Firestone TZ200 i są rewelacyjnie szczególnie jak jest mokro vento trzyma sie jak przyklejone. Teraz chcę zmienić na Brdgestone ER300 ma ktoś może takie. Bieznik mają fajny ale nie wiem jak sie sprawują na felach. POZDRO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum