Wysłany: 2009-07-12, 14:02 Opel Calibra, Calibra team
Witam.
Jestem jak Wy posiadaczem VW Vento(wkleje zdjecia) i przegladajac to forum zauważyłem Waszą ogromną niechęć do opla Calibry. Wrzucacie wszystkie Calibry do jednego worka i uznajecie ja jako totalny złom, myslicie ze kazda ma tone szpachli i spojlery z allegro co jest nieprawda. Calibra-team zrzesza ludzi dla których calibra doskonała jest w serii, bez agrotuningu. Widziałem też wiele Calibr "dotknietych przez TJUNEROW ze stodoły, widziałem też wiele vent, które żałuje ze widziałem. Dziwi mnie fakt waszej ogromnej niechęci do Calibry, który jest tak naprawde bezpodstawny, czy chociaż połowa myślących calibra szajs, szmelc gów** jeździła tym autem?
Poniżej wklejam zdjęcia Calibr z Calibra-team. Osądźcie czy to naprawde agrotuning, szpachla itp.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-07-12, 15:41
No wiedziałem, że nadejdzie ten dzień kiedy w końcu ktoś stanie w obronie biednej Cali.
Po pierwsze nie wrzucamy wszystkich Cali do jednego worka, popatrz w temacie Wieśtuning że są to Ople naprawdę spaskudzone...
Po drugie też uważam że Calibra to fajne auto (nawet chyba w temacie Wieś... napisałem że nie wiem czemu się tak na to uwzięli że tak to partaczą) w ogóle jak zaczęli je produkować. Pamiętam miałem 8 czy 9 lat jak mój starszy o 15 lat brat wybył do Deutchland na arbeit i jak wrócił to przywiózł mi prospekty z salonów samochodowych z Niemiec. Przywiózł min. Calibrę, Fiestę, Golfa II i coś tam jeszcze to właśnie plakat Cali zawisł na ścianie u mnie w pokoju Do dziś ten model Opla mi się podoba, ale przez to że to napisałem to się nie powstrzymam od wrzucania zbezczeszczonych Cali do odpowiedniego działu
A co do Vento na które żal patrzeć....to niestety jest ich mniej niż Oplów i dlatego nie ma ich w "odpowiednim dziale" a jak już się trafią to oczywiście tam lądują.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-07-12, 15:57
Powitac nowego kolege
Po częsci masz racje a z koleji powiem ze nikt tutaj nie uwziął się na opla i w naszym dziale wieś znajdziesz mase innych autek nawet i vento gdzies moze by sie znalazlo temat dlugi i szeroki wiec przejrzyj go dokładnie a calibra to samochód naprawde ąłdny ale jak jest w seri po nigdy na zywo nie widziałem calibry po dobrym tuningu a mieszkam w okolicach co lata tego w brud codziennie chodzac do szkoly czy na praktyki ogladam pelno okazów tego modelu opelka i kazda jak jest po "tuningu" to jest zrobiona tak ze juz nigdy w zyciu nie chciałbym jej spotkac bo nieststy ten model zostal upatrzony sobie przez amatorów którzy z samochodów robią sobie stragany odpustowe. A z kolei widziałem tez kilka okazów ventek które zostały porządnie skrzywdzone przez swoich włascicieli. i w zupełnosci zgadzam sie z przedmówcą. To tyle z mojej strony w tym temacie. Pozdrawiam Serdecznie
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-07-12, 19:33
No panie panowie, nie powiem przez poprzednie wakacje jeździłem calibrą 2.0 i autko naprawde mi podpasowało, jedynie trochę zawieszenie dawało oznaki o sobie na naszych polskich drogach.
Mi calibra, jako autko też się podoba. Ale blachy ma okropne no i większość samochodów zeszpecona przez agrotjuning. nie mówię wszystkie, tylko większość. Miałem okazję bryknąć się calibrą ze 150 konnym motorkiem - daje popalić
Calibra jest fajna, ale tylko 2.5 v6 i 2.0 turbo 4x4. Inne to szmelc.
Tam inne po prostu nie jezdza. No jeszcze C20XE, ale C20NE to jest porazka dla tego samochodu (bo w lekkim Kadecie daje niezle rade). Ciagle jednak marze o come back do zrodel (Nexii), lecz wtedy bralbym jednak LETa bo z Vka jest problem z obrotomierzem. No chyba, ze wpasuje sie licznik z Calibry do deski Nexii. Zeby bylo smieszniej to przy LETcie jest problem nie z obrotomierzem a z predkosciomierzem bo tam skolei siedzi skrzynia F28. No ale zawsze mozna ja zmienic na jakas pokroju F20, nawet F16 Z drugiej strony to Vka ma lepszy dzwiek a zawsze z Vki mozna zrobic biturbo
Pomimo tego ze posiadam Vento (brat Golfa) to wysmiewam wiekszosc Gofrow, ktore napotykam na swej drodze. Wydech jak rynna, buczy, pierdzi tylko szkoda, ze nie jedzie I oczywiscie obowiazkowe niebieskie diody.
Calibra, e36, golfer to najpopularniejsze auto do zwiesniaczenia. Zauwazylem tez, ze duzo skejcikow w "capeckach" jezdzi Hondami
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-07-12, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-12, 20:13
fotoszewczyk, niestety to większosć właścicieli Calibr tak z nią postępuje że tylko się do wieśtuningu nadają....autko niegłupie...ale to co ludzi e znim wyprawiają woła o pomstę do nieba....niestety to samo dziej sie z golfem 3 i 2...kolejne burakowozy....po prostu te auta krzywdzą ludzie i tak to już jest....co nie znaczy że są dobre okazy
"A niech se jezdza". Przeciez to nie ja prowadze te auta
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum