Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-04-06, 10:46 Trochę polityki
Dzisiaj w sejmie debata nad wnioskiem o samorozwiązanie złożonym przez klub PiS. Pomijając fakt, ze może do niej nie dojść, gdyż opozycja odrzuci projekt w pierwszym czytaniu, los wniosku jest w zasadzie przesądzony (nie przejdzie), czyli będzie nowa koalicja. Zapraszam chętnych do zabawy we wróżby -kto stworzy nową koalicję i jak długo przetrwa, oraz o co tym razem pożrą się koalicjanci. Miłe widziane przewidywania dalszego rozwoju sytuacji Szczerze zachęcam każdego, nawet kompletnych ignorantów politycznych, gdyż im większym laikiem się jest (bez urazy :wink: -w znaczeniu znajomości polityki), tym większe szanse spełnienia przewidywań.
Moja wróżba: koalicja PiS-Samoobrona-PSL, z wicepremierem :shock: Lepperem, bez obrażonej Gilowskiej przetrwa do jesieni, a pożrą się o paliwo rolnicze. Marcinkiewicz pójdzie w odstawkę, Kaczyńscy zaczną węszyć w śmieciach i znajdą haka na samoobronę. Ojciec Dyrektor widząc sondaże odwróci się od PiS-u i powie, że tam żądzą Żydzi. Jesienne wybory wyłonią koalicję PO-SLD
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-06, 11:24
Ja osobiście uważam, że bardzo dobrze, że teraz nie będzie rozwiązania. Takto PiS by stwierdził, że oni nie mieli szans pokazać swoich możliwości przez talk krótki czas itp a tak pogrążą sie jeszcze bardziej. Jak narazie ta banda ignorantów nie zrobiła nic dla kraju ani obywateli... Dużo gadają i nic poza tym. A koalicja pis-samoobrona-lpr jest pewna, potrójna dawka debili:-)
PO dobrze wykombinowało z odrzuceniem propozycji PIS o samorozwiązanie sejmu, dopiero teraz wyjdzie kto to jest PIS. PO poczeka soie aż sam naród zobaczy jaki błąd popełnił głośując na PiS i kaczki.
A co do ojca dyrektora to szkoda słów, nie wiem czemu nasz naród jest taki ciemny...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-04-06, 14:22 Re: Trochę polityki
Stopa napisał/a:
Jesienne wybory wyłonią koalicję PO-SLD
Oby tak sie stało bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam z tym co jest teraz.
A co do tego ze do jesieni PIS jeszcze bardziej sie pogrąży to chyba przekonywać nikogo nie trzeba...
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-04-10, 00:08
A o czym mowicie :?:
Nie no na powaznie to ja też jestem ciekawy co z tego całego zamieszania PiS i PO wyjdzie dobrego i tak kminie ze chyba musza dojsc do koalicji bo inaczej bedzie wielka lipa . MI się nie śpieszy poczekam zobacze :wink: a co
Wysłany: 2006-04-20, 13:09
Dla mnie to kaczynscy popelnili powazny blad whodzac w koalicje z samoobrona i lpr-em, to sie na nich zemsci.Nasz narod tak mi sie wydaje powinien poczuc rzady Łukaszenki dopiero ludzie docenia co to demokaracaj i nigdy np. nie zaglosuja na takiego leppera.
A ojciec dyrektor rydzyk sam sie powinien wysadzic w powietrze z calym swoim winauszkiem zwolennikow
a przy wybory oczywiscie wygra PO i SLD i tak u nas jest co 4 lata raz na lewo raz na prawo , nigdy nie bedzie stabilizacji :roll:
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 72 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2006-09-04, 00:25
powiem zwięźle i na temat FUCK DUCK a tak na poważnie to to co się dzieje w naszej polityce to po prostu koszmar. I zamiast oglądać w telewizji wiadomości w których mówią o kolejnych aferach, korupcji itd. proponuje żebyśmy wszyscy poszli się napić
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-06, 22:53
Dobrze mówisz Romna, mnie zdziwienie ogarniało jak czekałem w aucie na Madzię, aż zagłosuje w swoim okręgu wyborczym
I jedyni któzy głosowali to były stare babcie, któe miały karteczki z zaznaczaonym na kogo głosować, tak żeby nie musiały już wogóle myśleć, gotowce do przpisania. Tragedia... Ja tam chodze na każde wybory bo też uważam, ze nie mają głosu Ci co nie głosują...
Wysłany: 2006-09-06, 23:18
Dokładnie, w końcu nie głosując wspieramy partię przeciwnę naszym poglądom... Dlatego trzeba, na mus chodzić do każdych wyborów... W końcu to my wybieramy (teoretycznie) włądze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum