jeśli nabyłeś taka manetkę to i tak nic nie zdziałasz, bo nie będzie to działać. W przypadku, gdy masz silnik TDI, bądź obojętnie jaki, gdzie zamiast linki gazu, gaz masz sterowany elektronicznie, to podpinasz kostkę w odpowiednie miejsce, programujesz go za pomocą komputera i to wszystko. Ale w twoim przypadku, gdyż masz benzynkę, a więc jest linka gazu, to działania tempomatu nie wystarczy jego podłączenie i zaprogramowanie. Potrzebna jest specjalna aparatura, między innymi siłowniki, by automatycznie kontrolować gazem za pomocą wspomnianej linki. Koszt nabycia czegoś takiego to coś koło 400 zł, bo dowiadywałem się, nawet chciałem coś takiego nabyć. No ok. Koszty kosztami, możesz to kupić. Ale jeszcze pytanie, kto Ci to się podejmie zamontować? Bo ja objeździłem wszystkie różne zakłady dookoła i nikt ani nie myśli, by sie za takie coś złapać. Bo roboty z tym nie miara... Był opisywany na forum montaż manetki w TDI, było też coś przeze mni episane na temat tempo do benzynki, ale już nie wiem gdzie to było, a było to dawno. także daj sobie z tym spokój, bo koszty masakryczne, a jeszcze nie wiadomo, czy da się to zaadoptować.
Jak masz trochę grosza na zbyciu i kogoś, kto to zamontuje, to nie widze problemów. Ale to tak, jakbyś chciał zamontować klimę do auta, które tego fabrycznie nie miało...
Z tego, co kojarzę ze zdjęcia, jakie kiedys było na aukcji, to owy siłownik był razem z pedałami, do tego dochodziło skomplikowane podłączenie pod linkę gazu czy przepustnicę... Dokładnie już teraz nie pamiętam... Wiem, że gdzieś to pisałem, ale szukałem i nie mogę teraz znaleźć... Dawno to było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum