Silnik: 1.8 GT
Wiek: 40 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 33 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2009-09-09, 08:07 filtr stozkowy
witajcie koledzy. otrzymalem na imieninki stozek i chcialbym sie dowiedziec jak go zamontowac zeby to jakos wygladalo i dobrze funkcjonowalo, oraz jakich czesci uzyc do montazu. jak ktos ma schemat badz fotki szymek04@poczta.onet.pl z gory dzieki i pozdro
LIKWIDUJESZ skrzynke (obudowę ) filtra i podłączasz stozek w główna rure dolotu powietrza albo ściagasz tylko górną obudowe filtra i montujesz w połowe obudowy tak wygodniej ale czy lepiej, nie wiem.
Poza tym kiedyś też się nad tym zastanawiałem i załozyłem. Po założeniu nie wyczułem różnicy ale to chyba przez to że mam LPG II generacji chyba i wyregulować gaz z wkłądką to chyba ciężka sprawa.Na benzynie też nie było różnicy.I pamiętaj w tym wszystkim żeby stożek dobrze ci fukał musisz go ładnie oddzielić od silnika bo jeśli będzie łapał ciepłe powietrze to lipa i może być nawet gorzej.Ale zawsze warto spróbować może u ciebie będzie spoko wszystko.Pozdro
kolejną rzeczą jest tzw zimny dolot. Powinno się zrobić tak że wywalasz całą puszke od filtra powietrza razem z rurą która idzie do kolektora ssącego następnie kupujesz dolot(tzw power rura) podłączasz to do kolektora ssącego a z drugiej strony stożek. Stożek odgradzasz ode silnika aluminową blachą od silnika. Teraz zimny dolot prowadzisz rure nawet taką od instalacji kominków itd spiro rura od kratki w zderzaku do miejsca gdzie była puszka filtra powietrza żeby zimne powietrze leciało na stożek. To tyle Pozdrawiam
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
im wiecej powietrza tym teoretycznie mniejsze spalanie Jak jezdziłem Hondą CRX to stożek poprawił dynamike przynajmniej takie było odczucie. Stożek napewno poprawi dźwięk silnika przy wkręcaniu go na obroty
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum