Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2009-09-27, 21:34 problem z radjem a dokładniej z zasilaniem radia
Witam. Chciał bym zamontować radio w swojej vedce ale okazało sie ze po podłączeniu radia ono nie działa myślałem ze coś z radiem wiec wziąłem drugie podłączyłem i..to samo wziąłem kontrolke okazało sie ze nie ma zasilania na kostkach myślałem ze bezpiecznik ale nie.. wiec stad mam do was pytanie gdzie szukać przyczyny zaniku prądu?? dodam ze kable nie były ruszane od czasu jak kupiłem vento poprzedni właściciel mówił ze radio mu działało... wiec co to jest nie tak pomocy
Ostatnio zmieniony przez krzys9262 2009-09-27, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2009-09-27, 21:37
Najprościej puść kable o przekroju 2,5mm ^2 od aku + i - Bezpośrednio do radia....Na plusie daj oprawkę z bezpiecznikiem do 10 A...Czerwony i żółty spinasz razem z plusem a czarny z minusem....Ja tak przeważnie robie instalacje podczas montażu gdyż fabryczna instalka jest za słaba
jeśli niemasz zasilania na kostce iso to sprawć czy na bezpieczniku jest napięcie (pierwszy od prawej) jeśli tam na nim niemasz to będziesz miał przyczyne w skrzynce bezpieczników a na iso powineneś mieć dwa plusy jeden stały 30 a drugi w zależności jak chcesz żeby załączało się radyjko albo po zapłonie 15 albo na stałe 30
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum