witajcie.mam taki problem od roku jestem posiadaczem venta no i przyszla jego pora ze trzeba bylo go zrobic wiec powymienialem co trzeba, wszytko poszlo dobrze, skrzynia automat balem sie ze moze byc jakis problem, po wymianie oleju i filtra gralo ale za kilka miesiecy trafilo mi jakis zaworek poszedl, pojechalem do goscia co sie zna na takich rzeczach no i mi teraz wycieka olej ze skrzyni.patrzylem ze nie spod uszczelki tylko tak jak by gdzie bagnet wchodzi, pojechalem znow tam i kazalem zrobic wymienil mi taka mala uszczelke co nachodzi na oslone bagnetu,ale nie pomoglo jak stane na to znow cieknie, dzis mnie pokusilo i wlazlem pod auto i patrze a tam dosc tym olejem zachlapane i nie wiem czy jest go za duzo i wywala bo jest lekko ponad stan czy moze przy duzej predkosci jechalem 130-140 gdzies uszczelka puszcza.
w automacie olej ponad stan to jak słyszalem nie zbyt dobrze - tam sie robia takie wiry ze moze to dlatego ci chlapie ten olej i sprawdzasz na odpalonym silniku?
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2010-05-09, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Witam tez jestem posiadaczem 1.8 w automacie i jak narazie nie narzekam ale co do ilosci jakiego kolwiek plynu to raczej nie ma co przesadzac lepiej niech zawsze bedzie na rowno ze stanem albo delikatnie mniej bo jak bedzie ponad stan to zawsze wyrzuci. lepiej troche mu upusc i zobacz co dalej. pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum