Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-10-20, 19:43
Gałka jest przykręcana na nagwintowanym drążku
Możesz uciąć i nagwintować drążek ale lepiej byłoby chyba zrobić short shifter... bradley kombinował coś w tej materii, najlepiej napisz do niego na PW.
nie chodzi mi o short shifter bo nie przeszkadza mi dlugi skok drazka, chodzi tylko aby byl on krotszy, to ze gwint jest na gorze drazka to bylo raczej pewnie a ciekawi mnie jak jest zamocowany u dolu co by np. jezeli byl by drazek wykrecany od dolu to mozna by poprostu ta szpilke wykrecic i zamienic na mniejsza ale to tylko gdybanie :/
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-10-21, 09:49
nie jest u dołu wkręcana, tylko zamocowana w tzw jabłku, nie na gwint. A operacja wyciągania od spodu po wyjeciu wydechu. Więc prościej tylko skrócić drążek jak kolega wyżej napisał, co oczywiście z prawdziwym short shifter'em niewiele ma wspólnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum