Akumulator był OK. Wczoraj normalnie wróciłem z pracy.
A dzisiaj rano problem. Pomęczyłem go trochę, nie odpalił i sie wyładował aku.
Podładowałem kilka godzini znowu kilka prób.
Raz jeden silnik odpalił i pochodził z 2 sekundy na wysokich obrotach ale zgasł.
Nie wiem o co chodzi. Nie dochodzi paliwo?
Ostatnio wymieniałem filtr paliwa.
Idę jeszcze sprawdzić czy tam się coś nie poluzowało z nim.
Piszcie chłopaki jeżeli macie jakieś pomysły.
Jak wrócę to zerknę ale jeżeli nic nie wskóram to chyba czeka mnie hol do mechanika
Z góry dzieki za pomoc.
Podzr
1.9 D 65 KM 1995 rok 1Y
_________________ KAISER
Ostatnio zmieniony przez KAISER 2009-10-10, 19:17, w całości zmieniany 1 raz
Raczej nie. Na 10 prób odpalenia w sumie to może z 2 razy lekko szarpnęło przez ułamek sekundy. No i raz trochę dłużej - wtedy jak odpalił. Ale pochodził z 1-2 sek i zgasł.
Filtr sprawdziłem. Wszystkie przewody dochodzą i dokręcone. Od dołu jest korek dokręcony. Filtr wymieniłem chyba z 2 tyg temu.
Wczoraj już było zimno i bez ssania ani rusz po prostu.
tak dla jasnosci w dieslu nie ma saannia tylko przyspieszacz zapłonua z linka bedzie lepiej dzwigienke wyciagasz i git a tak z tymi pierdil...nikami to tak jest to jest cos na zasadzie termostatu jak dobrze pamietam
Ostatnio zmieniony przez FWD350 2009-10-11, 17:55, w całości zmieniany 2 razy
Hej,
tytułem uzupełnienia informacji:
czujnik działa ale był źle założony.
Należało go założyć tak aby była naciągnięta linka - ustawione na ssanie / przyśpieszony zapłon. Po rozgrzaniu się silnika linka / drut się wydłuża pod wpływem ciepła i cięgno zostaje przestawione na pozycję bez ssania / przyśpieszenia zapłonu.
Gdyby ktoś potrzebował - mogę zrobić fotki.
Wymieniłem też wszystkie świece bo się nierówno grzały.
Na razie odpala i jest git.
Ale czeka mnie jeszcze podreperowania rozrusznika jeszcze (pewnie koło 200 zł).
Wtedy myślę, ze venciak zniesie zimę bez problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum