Witam mam pytanie wsiadłem do jednego wenta benzyna,gaz i koleś mówi że odpala się przyciskiem takim obok stacyjki a moje pytanie czy można vento odpalać też ze stacyjki?zapomnaielm sie go spytac i co to jest ten guzik dodatkowa stacyjka o co tu chodzi
i czy mozna stacyjka odpalac tez?
pytam bo chce kupic to vento ale mnie to dziwi nie spotkalem sie z takim czyms w necie troche o tym poczytalem ale sie nic nie dowiedzialem stacyjka jest popstua ze trzeba przyciskiem odpalac autko?albo na gazie odpala sie tym przyciskiem?wie ktos cos na ten temat i mi wytlumaczy?
Ostatnio zmieniony przez dereza 2009-10-31, 01:41, w całości zmieniany 2 razy
prawie każde auto da się odpalić przyciskiem, wystarczy podciągnąć kabelki ze stacyjki do przycisku i zamontować przycisk gdzieś w desce, wystarczy dobrać tylko odpowiedni przycisk, zamontować i podpiąć ... nie jestem dobry z elektroniki, ale myślę, że jakiś elektronik/mechanik by to zrobił bez problemu ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-10-31, 12:08
dereza, najprościej wyprowadzić do przycisku kabel dolutowany do kabla rozrusznika (czerwonoczarny) i drugi do masy (brązowy). Tyle że wówczas żeby odpalić z przycisku trzeba włączyć kluczykiem zapłon - więc to taki śmieszny bajer. A gdybyś chciał zupełnie bez stacyjki ufając alarmowi z blokadą to też proste, ale nie napiszę bo mnie mod opieprzy.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-10-31, 20:54
Jak dla mnie koleś wprowadził odpalanie przyciskiem bo nie chciało mu się robic kostki stacyjki. Bajerek naprawdę fajny i zarąbiście wygodny ale pod warunkiem, ze w ogóle nie musisz używać kluczyków, również do otwierania drzwi, bo takie połowiczne rozwiązanie to do du...
hehehehe przycisk jest już w środku bo podnoszenie maski było męczące u mnie to coś z alarmem się pokęciło i tak o to jadąc na zlot wykombinowałem i tak zostało
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-10-31, 22:21
misiek napisał/a:
i tak o to jadąc na zlot wykombinowałem i tak zostało
i zapewniam Cię, że żaden złodziej w życiu nie odpaliłby tej furki ;0
co do przycisków można łatwo zaadaptować przycisk z laguny Gdzieś widziałem takie foty, wygląda fajnie a robota żadna
A i sam przycisk w używce grosze kosztuje:
Silnik: 1,9 D 47kW
Wiek: 48 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 60 Skąd: Brzeziny k/Łodzi
Wysłany: 2009-11-01, 09:33
Sam takie wykombinowałem w Audi. Tata mnie prosił, żeby mu tak zrobić bo nie chciało mu się wydawać 150 zł na oryginalną wkładkę stacyjki. Kupił za 35 zeta zamiennik i po miesiącu trzpień który obracał stykami w kostce się ukruszył. Zamiast kupić nową wkładkę dorobiłem przycisk do odpalania. Trzeba było przekręcić kluczyk żeby podać zapłon a sam start był z guzika.
Kolo który potem je od nas kupił był baaardzo zadowolony z takiego rozwiązania, że niby antyzłodziejowe
_________________ Co nie może zabić, to wzmocni...
Zapraszam do oceny mojego furaka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum