Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Grzane lusterka
Autor Wiadomość
MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Silnik: 1.9TDI 110KM
Wysłany: 2009-11-05, 20:30   Grzane lusterka

Hejka :) kupiłem właśnie maty grzane do lusterek zewnętrznych z allegro.pl i wszystko ok ale mam problem bo nie wiem na jakiego typu kelj sa przyklejone lustra do plastiku czy jest to coś w rodzaju kleju np. do szkła, slinikon? góry dzieki pozdro :)

vezet22 
Vento to ja!
projekt vento

Silnik: 2,0 GT
Wysłany: 2009-11-05, 23:34   

oryginalnie jest to przyklejone na jakiś klej ale jaki ?? dobre pytanie ;) przyklej na sylikon powinno być dobrze . zapodaj linka z tych mat :faja:

krzeszak 
Vento to ja!
GRUPA LUBELSKA

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2009-11-05, 23:54   

vezet22 napisał/a:
przyklej na sylikon powinno być dobrze

z tego co rozumie kawasaki79, ma problem z oddzieleniem lustra od plastiku ;) i stad jego pytanie
kawasaki79 napisał/a:
nie wiem na jakiego typu kelj sa przyklejone lustra do plastiku

bo zęby przykleić maty trzeba najpierw odkleić stare lustro , a to nie będzie proste trzeba uważać co by nie pękło ...właśnie przeprowadzałem próby na starym wkładzie i powiem szczerze życzę powodzenia ;) wprawdzie moje jest z mata oryginał a spoiwem jest sama mata nasączona jakimś porządnym przezroczystym klejem coś jak na taśmie dwustronnej,
nie wiem ile kosztuje sama mata ...ale za cały wkład lusterka z grzaniem płaciłem 25zl i juz drugi rok śmigam ;)
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2009-11-05, 23:55, w całości zmieniany 1 raz  

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2009-11-06, 00:35   

nie wiem ile kosztuje sama mata ...ale za cały wkład lusterka z grzaniem płaciłem 25zl i juz drugi rok śmigam ;) [/quote]

Ja za jedną mate dałem 6zł a gdzie trafiłes całe grzane szkła tak tanio? :)

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2009-11-06, 21:01   

Dzis wyjmuje wkład lusterka patrze a ja mam podgrzewane lusterka. :) zdziwko ale jak dotąd nie zauwazyłem zeby grzały wiec prubuwka w dłoń i jest prąd czekam 15min (przejscie przez mate grzewcza tez jest) a tu nawet letnie nie są a dzis umnie było wmiare ciepło jak na ten miesiąc wiec zima zapomnij zebym skrobac nie musiał. Wziełem kupną mate patrze a tu 30sek a ona juz ciplutka no to mieniam. Teraz lusterko w ok. 2 min ma temperature ok 20stopni :) Zrobiłem foty oddzielajac lustro od plastiku:

biała tasma dwustronie przylepna łocząca lustro i mate grzewczą widac klej który smierdzi jak tem z szarej tasmy klejacej polecam rozklejanie własnie w ten sposub ja na pierszym foto

mata grzewcza i przezroczysta folia przyklejona do plastiku

a tu wszystko pokoleji:
lustna
biała dwustrona tasma klejaca bardzo mocny klej ale odgiecie plastiku pozwala o tym zapomniec
mata grzewcza
przezroczysta folia
plastik

Teraz jak ktos wkładke vw rozdzielac bendzie to juz bendzie wiedzaił :) pozdro

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2009-11-06, 21:07   

A wlasnie przypomnialo mi sie ze musze kupic mate grzewcza bo lusterko ktore kupilem, to zasrane lewe, asferyczne, pogrzewane (opisywalem rok temu przygody z dwoma firmami od ktorej zamawialem lewe i prawe lusterko ;) przestalo grzac ostatnio.
A najlepszy sposb zeby oddzielic lsuterko od plastiku to mocna suszarka i lyzeczka :)

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2009-11-06, 21:23   

Ja tam do ciepłej wody wrzuciłem zapomniałem dodac :) i podwarzyłem plastik srubokrentem i powoli powoli w niecałe 30min dwa lusterka rozdzieliłem (plastik od szkła nowa mate przyklejem prosto na szkło bez tej białej maty i bez tej foli z tyłu przy plastiku tylko plastik mata lustro :)
A tak propo orginalnych luster grzanych to moje dwa nie grzały i kolesia z seata ibizy bo jemu tez dzis robiłem tez miał grzane i tez nie grzały :) Teraz wkłądke zdejmuje i na trasie prawie jajecznice robic możemy ;) polecam ci takie same maty jak moje :
http://www.allegro.pl/ite...10_12v_12w.html

:)
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-11-06, 21:27, w całości zmieniany 2 razy  

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2009-11-06, 21:45   

140 mm szerokości
80 mm wysokości

Pasuja do Ventyla w calosci?

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2009-11-06, 21:48   

Jak do szkła przyklejiłem to jeszcze wolne miejsce bez maty :) Po co pocałosci dawac niewiele tu brakuje. Ta spokojnie rozgrzeje :)
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-11-06, 21:50, w całości zmieniany 1 raz  

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2009-11-07, 00:23   

Nom teraz jest zimniej wruciłem przed pół godzinki temu na dworzu naprawde chłodno :) a lusterka ciepłe w tych miejscach gdzie nie ma maty chłkodniejsze ale i tak by rozmarzły :)

Odpowiedz do tematu