Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-09-25, 17:58
Zdecydowanie odradzam taki sposób tuningu, no napewno nie za takie pieniądze 99 zł to co najwyżej mozna coś popsuć ., Orginalny Chip do Vento z mapa zaplonu i wtrysku zrobiony przez wyspecjalizowanch do tego celu ludzi kosztuje w granicach 1000zł , a fakt jest taki ze aby uzyskac te deklarowane 8 KM potrzeba hamowni podwoziowej i wyspecjalizowanych ludzi któży wycisną resztki dżemiącej mocy z silnika. Moze i wiecej wycisną niz te 8 KM, ale przynajmniej będziesz miał pewnosć ze one tam rzeczywiscie są , poprzez odpowiednie wydruki z komputera.
Szkoda się fatygować za 99 zł , natomiast doradzam coś takiego . Dołóż do tych 99 zł 50 zł i kup sobie na allegro sportowy filtr powietrza K&N tyle ze nie stożkowy tylko tradycyjny , napewno uzyskasz lepsze napełnienie cylindrów i zyskasz około 3 KM dodatkowo:)
Pozdrawiam
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-09-25, 18:35
Ja ci tylko doradzam co ja bym zrobił na twoim miejscu , Jesli chcesz zaryzykowac to oczywiscie mnie to nic nie będzie kosztowało , ale to jest moja opinia na ten temat.
Fakt jest taki ze ty jeżdząc autem które ma 90 KM dołożysz 8 nawet tego nie odczujesz ale tu nie oto przecież chodzi . JA wiem ze 99 zł to jest kusząca propozycja i to jeszcze 8KM ale oby to nie okazało tylko jakimś chwilowym złudzeniem które przerodzi się w remont np: uskodzona sonda czy katalizator , myśle ze rozumiesz o co mi chodzi .
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum