Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-11-27, 17:27 Padła pompa paliwa jaki zamiennik
Witam wszystkich. Mianowicie padła niestety pompa paliwa w mojej "złotej strzale". To pewna na bank - już pompa wymontowana numer 1H0919051J .
Pytanie następujące jakiej firmy polecacie zamiennik. Co myślicie o firmie HANS PREIS (195 złotiszy). czytałem trochę już na innych forach o MTM i innych podobnych. Czekam z niecierpliwością bo zapalanie na gazie to morderstwo a tym bardziej zimą, poza tym szkoda mi świeczek NGK z 6000 przejechanymi.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-11-27, 17:56
Sebastian (z tego co pamiętam) śmiga na Topranie dłuższy czas i jest OK Ważne żebyś nie kupował tej tandety z allegro za 50-60zł...niestety nic więcej nie podpowiem gdyż nadal mam oryginał....i tfu tfu odpukać jest nadal jest dobrze.
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-11-27, 18:09
Dzięki za odpowiedz. znalazłem wczesniej taki link
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=962
Dlatego pytam. Na zamienniki z allegro nie mam czasu jak wcześniej pisałem, a dwa za dużo robię kilosów (w zeszłym roku prawie 30tys) żeby bawić się w niesprawdzone rzeczy a na oryginalne mnie nie stać jeszcze stety. do tej pory była oryginalna i na budziku 365 tys
No dokładnie, topran firma, coś koło 200 zł kosztowało po znajomości i z wielkim rabatem, ale jest wszystko ok. Kupę kilometrów na niej zrobiłem i nic się złego nie dzieje.
A o tych za 50 zł to nawet nie zawracaj sobie głowy.
Wysłany: 2009-11-30, 15:41
Witam Po wielkiej walce z odpaleniem auta na gazie w sobotę rano, wybrałem się po pompę, TOPRAN która na mnie już czekała .
Koszt 195 zł + jazda z Gdańska do Nowego Dworu Gd. Chociaż odwiedziłem rodziców. Pompa bez przykrywki i pływaka ale nie było problemu z przełożeniem. Ventylek śmiga jak ta lala i chyba dy mnie ucałował jakby mógł .Daje plusiki kolegom Paweł J. i Sebastianowi. Ciekawe jak bardzo dostało się świeczkom i parownikowi
Myślę że do weekendu wrzucę jakieś fotki mojego Ventylka.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum