Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-01-05, 13:56 Oleje zalecane do Ventyla
Mamy trochę tematów o olejach, i też dużo niejasności.
A moje pytanie brzmi, jakie oleje są zalecane do naszych Ventyli? Chodzi mi o wszystkie wersje silnikowe, nie chodzi o firmę oleju tylko jego właściwości.
Jeśli ktoś ma takie dane proszę o wpis w tym temacie.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-01-05, 21:43
To wiem, ale postaw się w sytuacji kiedy kupisz auto i jest zalany mineralny, na którym nie wiadomo ile km jest zrobione, więc pasuje lać dalej mineralny. Nie mam zamiaru eksperymentować na silniku, może jak już będę miał drugi silnik na swapa to wtedy zrobię testy.
jeżeli niewiadomo jaki olej był wcześniej wlany to najlepiej wlać 10W40 i to jest najlepsze rozwiązanie do naszych furek, co do marki oleju to osobiście polecam castrola
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum