Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zerwanie Umowy z Neostradą bez zadnych kosztow? Pomocy..
Autor Wiadomość
dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Silnik: 1.8 Pb +LPG
Wysłany: 2010-10-09, 11:22   Zerwanie Umowy z Neostradą bez zadnych kosztow? Pomocy..

Witam. Powiem w skrocie.. Chce zrezygnowac z uslug neostrady poniewaz place 60zł za 1 mb .. Jestem w neo 7 lat ponad.. Nowym uzytkownikom daja na start za 1 zł 6mb a pozniej 69zł do konca umowy. Uwazam ze jest to nie sprawiedliwe.. dzwonilem do netii.. Dostalem oferte 20mb na łaczu TP za 69.90zł do konca umowy. Chyba warto..

Mało tego dzwoniłem do tych mozgów z TP i oni mi zaoferowali 2mb i to z łaska.. Obsluga nie przyjemna..

Co zrobic w takiej sytuacji zeby dobrze rozegrać sprawe Z TP.

astaroth 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.9TD
Wysłany: 2010-10-09, 12:10   

Masz możliwośc założenia netii na lini tp bez posiadania numeru ? tzn bez abonamentu telefonicznego ?

No i jak ci 2mb z łaską zaoferowali ? Dają najwyższą możliwą oferte na lini, np u mnie z tp dają mi 6mbit, nie więcej, a z netii 2mb, jako że dwóch mbit nie mają w ofercie to mogą mi dać 1mbit, więć w dupie mam taką oferte i zostaje przy tepsie, biore 6Mbit, na 12 miesięcy :) A za rok o tej porze zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Jak masz umowe na czas określony to rezygnujesz z umowy na miesiąc przed zakończeniem umowy i tyle, bezboleśnie i bezpłatnie.

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Wysłany: 2010-10-09, 17:48   

Myślalem jeszcze zeby przepisać Telefon na innego czlonka rodziny wtedy podobno umowa zostaje anulowana.. .. Nie chce wplacić kary a nie bede sie męczyl z 1 mb za 70zł

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Wysłany: 2010-10-09, 17:48   

Myślalem jeszcze zeby przepisać Telefon na innego czlonka rodziny wtedy podobno umowa zostaje anulowana.. .. Nie chce wplacić kary a nie bede sie męczyl z 1 mb za 70zł

Bucus 
Zapalony Ventkarz
czerowne najszybsze

Silnik: 1.9 TDI (1Z)
Wysłany: 2010-10-09, 19:07   

Nie wiem jak to jest przy przepisaniu z osoby prywatnej na prywatną, ale ja jak przepisywałem z prywatnej na firmę to było rozwiązanie umowy i na neo musiałem nową podpisać.

Spoty grupy CMTeam.pl, każdy piątek, godz 21.30 parking podziemny Forum - Zapraszamy

Hormon 
Vento to ja!

Silnik: 1,9 diesel
Wysłany: 2010-10-09, 19:19   

Nic nie zrobisz, musisz płacić tyle do końca umowy. to że netia daje ci 20mb to nie znaczy że ono pójdzie na twoich kablach. To wszystko zależy od parametrów jakie masz teraz, podejrzewam że pewno max co możesz mieć u siebie to 6mb. Aby mieć 20mb to musiał byś być parę metrów od centralki.

Też mam umowę podpisaną na 2mb w Orange, i płace 84zł, został mi jeszcze rok płacenia i trzeba się z tym pogodzić.

zlotykamil 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 b+g ABS
Wysłany: 2010-10-09, 20:58   

a na ile miesiacy podpisales umowe? pewnie na sporo? skusza nawigacja za 100zł a pozniej czlowiek sie meczy

rolz 
Ventomaniak

Silnik: 1.9 tdi 1z
Wysłany: 2010-10-09, 21:02   

dikus14 napisał/a:
Nowym uzytkownikom daja na start za 1 zł 6mb a pozniej 69zł do konca umowy.
Mało tego dzwoniłem do tych mozgów z TP i oni mi zaoferowali 2mb i to z łaska.. Obsluga nie przyjemna..

Głupoty gadasz bo w tp za 69zł przy umowie na 24m jest neo 20Mb/s...
http://www.tp.pl/prt/pl/k.../wymarzony_int/

Rafik 
Vento to ja!

Silnik: 3.0 D 136KM
Wysłany: 2010-10-09, 21:03   

a ja tam mam z nimi umowe podpisana zawsze na 3 lata podpisuje i nie moge narzekac chcialem przejsc na netie ale u mnie wszyscy na nia narzekaja a ja juz z neostrada 4 rok współpracuje obsługa miła i wogole zero problemów :)

zlotykamil 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 b+g ABS
Wysłany: 2010-10-09, 21:31   

rolz napisał/a:
Głupoty gadasz bo w tp za 69zł przy umowie na 24m jest neo 20Mb/s...

nie koniecznie jezeli podpisał umowe rok temu na 3 lata to zostalo mu jescze 2 lata na tamtych warunkach gdzie neo obniżala ceny juz dwu krotnie - taki to badziew

rolz 
Ventomaniak

Wysłany: 2010-10-09, 21:35   

zlotykamil napisał/a:
nie koniecznie jezeli podpisał umowe rok temu na 3 lata to zostalo mu jescze 2 lata na tamtych warunkach gdzie neo obniżala ceny juz dwu krotnie - taki to badziew
Jeżeli dzwonił na 19393 i dostał jakąś ofertę to prawdopodobnie jest uprawniony do skorzystania już z nowych promocji.

Hormon 
Vento to ja!

Silnik: 1,9 diesel
Wysłany: 2010-10-09, 21:52   

rolz napisał/a:
Jeżeli dzwonił na 19393 i dostał jakąś ofertę to prawdopodobnie jest uprawniony do skorzystania już z nowych promocji.

Jak masz podpisaną umowę, to przez cały okres jej trwania obowiązuje cennik który był aktualny w chwili podpisywani tej własnie umowy.

rolz 
Ventomaniak

Wysłany: 2010-10-09, 21:56   

Hormon napisał/a:
Jak masz podpisaną umowę, to przez cały okres jej trwania obowiązuje cennik który był aktualny w chwili podpisywani tej własnie umowy.

Zależy czy regulaminy promocji się wykluczają. Podkreślę, że współpracuję z tp od 7 lat :)

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Wysłany: 2010-10-13, 22:04   

Temat do zamkniecia.. OD 1 listopada bede mial 10mb/s za 69.90 . Zadzwoniłem i dogadalem sie mowiąc co i jak.:)

rolz 
Ventomaniak

Wysłany: 2010-10-14, 07:12   

dikus14 napisał/a:
Temat do zamkniecia.. OD 1 listopada bede mial 10mb/s za 69.90 . Zadzwoniłem i dogadalem sie mowiąc co i jak.:)

No widzisz ;) Napisz jeszcze w listopadzie czy Ci te 10mb/s ruszyło :)
Ostatnio zmieniony przez rolz 2010-10-14, 07:37, w całości zmieniany 1 raz  

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Wysłany: 2010-10-14, 20:16   

No odezwe sie co i jak. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam

astaroth 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2010-10-17, 01:48   

dikus14 tego neta bedziesz miał z neo ? Bo ja dzisiaj zmieniłem opcje na 6mbit i też pan mówił że dopiero od listopada bedzie działąło, a patrze dziaj, a tu nowy medal of honor ściąga mi się z prędkością 735KB/s :D Czyli zmiana jest i to pozytywna ;D To u Ciebie też może już działa.

rolz 
Ventomaniak

Wysłany: 2010-10-17, 02:07   

astaroth napisał/a:
Bo ja dzisiaj zmieniłem opcje na 6mbit i też pan mówił że dopiero od listopada bedzie działąło
Nowa prędkość neostrady polega na przekonfigurowaniu portu oraz Twojego loginu i nie ma nic wspólnego z okresem rozliczeniowym :) Co innego jeżeli gość mówił Ci o zmianach na rachunku, to takie na pewno mogą zajść w listopadzie :)

astaroth 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2010-10-17, 02:52   

No ok, ale nie wiedziałem że TP jest na tyle miłe, że mi odrazu zmieni prędkość, powiem, aż mi sie dobrze robi na sercu jak widze taką prędkośc za mniejszą kase niż jak do tej pory płaciłem :D A miałem 1mbit za 49zł, a do tego abonamet telefoniczy 49 czy jakoś tak, a teraz bede miał, za neo 64zł, a za telefon 21.75zł :D a więc będe płacił mniej :)

speedy gonzales 
Ventofan
Carpe Diem

Silnik: 2.0 2E
Wysłany: 2010-10-17, 09:04   

astaroth, jest możliwość wybrania innego pakietu telefonicznego niż standardowy, przy jednoczesnym korzystaniu z neostrady? Jakiś czas temu się o to dowiadywałem i nie było takiej opcji, płacę 50 zł za neta + 50zł za telefon, z którego praktycznie w ogóle nie korzystam, fajnie by było gdyby udało się to zmienić.

astaroth 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2010-10-17, 09:38   

U mnie mam tak, że był jakiś minimalny plan z przed trzech lat i kosztował on 42.70zł http://www.tp.pl/prt/pl/k...ny/standardowy/ jak widać w linku jest on już nie dostępny. Jako, że u mnie każdy ma komórke, mama ma w Erze, ja w Playu, reszta rodziny w Erze to nikt, ale to nikt nie korzysta z domowego telefonu i jest on trzymany tylko dla mojej neostrady. U pana w telepunkcie dowiedziałem się, że można zawiesić linie, czyli masz numer, masz linie, masz telefon, ale nigdzie się nie dodzwonisz to jest on nieaktywny, ty się nie dodzwonisz i nikt do ciebie sie nie dodzwoni i to kosztuje 50% z ceny abonamentu, stąd mam te 21.35zł. Należy wspomnieć, że mozna całkiem zrezygnować z lini, ale wtedy przywalą ci opłatą za utrzymanie lini, która wynosi 29zł. O ile się nie myle to TP nie pozwala korzystać z neostrady bez posiadania telefonu, lipa i trzeba więcej płacić, no ale cóż, grunt że 6Mbit jest :tazz:
Ostatnio zmieniony przez astaroth 2010-10-17, 09:40, w całości zmieniany 1 raz  

rolz 
Ventomaniak

Wysłany: 2010-10-17, 10:13   

speedy gonzales napisał/a:
astaroth, jest możliwość wybrania innego pakietu telefonicznego niż standardowy, przy jednoczesnym korzystaniu z neostrady? Jakiś czas temu się o to dowiadywałem i nie było takiej opcji, płacę 50 zł za neta + 50zł za telefon, z którego praktycznie w ogóle nie korzystam, fajnie by było gdyby udało się to zmienić.

Dziś najtańszy plan, żeby mieć neo kosztuje 50zł, chyba, że masz zaświadczenie z ośrodka pomocy społecznej i wtedy możesz zamówić plan "przyjazny" za 18.30 :D

astaroth napisał/a:
można zawiesić linie, czyli masz numer, masz linie, masz telefon, ale nigdzie się nie dodzwonisz to jest on nieaktywny, ty się nie dodzwonisz i nikt do ciebie sie nie dodzwoni i to kosztuje 50% z ceny abonamentu, stąd mam te 21.35zł. Należy wspomnieć, że mozna całkiem zrezygnować z lini, ale wtedy przywalą ci opłatą za utrzymanie lini, która wynosi 29zł. O ile się nie myle to TP nie pozwala korzystać z neostrady bez posiadania telefonu, lipa i trzeba więcej płacić, no ale cóż, grunt że 6Mbit jest
Upewnij się czy ile czasu może trwać zawieszenie telefonu bo chyba nie dłużej niż 6 miesięcy :) Zawieszenie telefonu zawsze kosztuje 21.35 zł, niezależnie od planu jaki posiadasz a co do opłaty za dzierżawę łącza 29zł to chodzą słuchy, że od nowego roku ma ona zniknąć i można będzie korzystać z neo bez żadnego planu i dodatkowych opłat :)
Ostatnio zmieniony przez rolz 2010-10-17, 10:14, w całości zmieniany 1 raz  

astaroth 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2010-10-17, 11:59   

Pan wczoraj jak to pisał to się pytał na ile chce zawiesić telefon to mu powiedziałem, że do końca trwania umowy na neo, czyli rok czasu. Powiedział także, że jeśli będe kontynuował neostrade, to MUSZE jeszcze raz zawiesić telefon, bo on się sam odwiesza po tym rocznym okresie.

Jeśli by tak było, że nie trzeba mieć telefonu, to rezygnuje z tego badziewia :D I cisne ich żeby mi linie polepszyli i zakładam więcej mbitów ;D

speedy gonzales 
Ventofan
Carpe Diem

Silnik: 2.0 2E
Wysłany: 2010-10-17, 12:18   

astaroth napisał/a:
O ile się nie myle to TP nie pozwala korzystać z neostrady bez posiadania telefonu, lipa i trzeba więcej płacić

no właśnie o to chodzi, jakiś czas temu chyba nawet jakieś batalie w sądzie mieli z tego tytułu i nie wiem jak to się potoczyło, bo jest to nie do końca fair jak dla mnie, no ale oni na tym kapuchę trzepią.
Muszę się przejść do tp i dowiem się czy da się tą linię zawiesić u mnie, no bo póki co płacę za coś, czego kompletnie nie używam. Nawet telefonu stacjonarnego w domu nie mam, tyle że gniazdko z kablem jest :D

rolz napisał/a:
chodzą słuchy, że od nowego roku ma ona zniknąć i można będzie korzystać z neo bez żadnego planu i dodatkowych opłat

miejmy nadzieję, że tak się stanie

Odpowiedz do tematu