Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy możliwe by była tylko jedna wiązka przewodów do radia?
Autor Wiadomość
agneziaj 
Autostopowicz

Silnik: 1.9 td
Wysłany: 2010-02-02, 22:34   Czy możliwe by była tylko jedna wiązka przewodów do radia?

Witajcie. Otóż w moim vento (1993r.) wyjąłem zegary, nawiewy, schowek, półkę pod schowkiem i nigdzie nie mogę znaleźć wiązki przewodów, chyba tej z głośnikami...ktoś sam prowadził kable z podszybia i drzwi...Nie ma poprowadzonych orginalnych przewodów zakończonych kostkami, które idą do podszybia. Jest tylko jedna orginalna wiązka z 5 przewodami + przewód antenowy z kablem czyli chyba od wzmacniacza. Jest jeszcze drugi kabel antenowy a tego już nie mogę rozgryźć Generalnie dziwna to wersja. Elektryczne lusterka ma ale już kabli wyprowadzonych nie.
I jeszcze inną rzecz przykrą zauważyłem przy okazji... Cała skrzynka z bezpiecznikami jest odwrócona (nie wiem jak ktoś ją tak umocował) tak że bezpieczniki są schowane a na widoku mam przekażniki Czy wiecie jak w miarę bezinwazyjnie wyjąć tą skrzynkę, bo chcę zamontować spowrotem jak należy. Teraz jak spojrzę od góry przez wyjęty wyłącznik świateł to mam same bebechy i ogromny bałagan w tych kablach skrzynki Pozdro for all

Przemek 
Vento to ja!
Przemek

Silnik: 2.0 16V AZV
Wysłany: 2010-02-02, 22:37   

A czy czasem ktos nie kobinował z przodu ?? troche dziwne ze masz tak mało przewodów. moze ktos poszedł na skróty i powycinał niepotrzebne kable
http://vagpower.pl/

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Silnik: 1.9TDI 110KM
Wysłany: 2010-02-02, 23:23   

Hejka :) Na spokojnie rozłącz sobie masę od akumulatora a na pewno niczego nie uda ci się przepalić gdy będziesz obracał skrzynkę z bezpiecznikami ;) łatwo ci pójdzie zobaczysz :) A kabelki do głośniczków też pogubione miałem i szukać musiałem pozdro :)
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-02-02, 23:24, w całości zmieniany 1 raz  

vezet22 
Vento to ja!
projekt vento

Silnik: 2,0 GT
Wysłany: 2010-02-03, 00:17   

a niejest to czsami przekładka z anglika ?? :P

agneziaj 
Autostopowicz

Wysłany: 2010-02-03, 20:37   

No dziś pogrzebałem i się okazało że ta jedna wiązka to jest od zasilania tylko. Brakuje natomiast drugiej wiązki, tej od głośników... Czy to możliwe, żeby w ogóle jej nie było? Vento te ma oznaczenie GL więc myślałem, że może jendak ma :(

vezet22 
Vento to ja!
projekt vento

Silnik: 2,0 GT
Wysłany: 2010-02-03, 22:06   

seryjnie powinna być :faja: teraz sam musisz kable do głośników pociągnąć ;)

lesny1982 
Vento to ja!

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2010-02-03, 22:10   

i dobrze ze nie masz bo seryjne okablowanie to wiesz do :dupa: jest i masz okazje se pozadne kable polozyc ;)

Majkel 
Kierowca eLki

Silnik: Vento 1.8 GL
Wysłany: 2010-02-06, 20:53   

Też mam wersje GL i kabli od głośników i głosników wogóle nie było, tylko kable z kostka od zasilania.. wiec zabralem sie za montaz radia z glosnikami na początek w podszybie.. i tu mam maly problem- kabel od glosnika po stronie pasażera przeciagnąłem w 2 minuty bezproblemowo ale nie udalo mi sie tego zrobic z kablem od strony kierowcy.. probowalem dobre 2 godziny i dalem sobie spokoj. Teraz mam pytanie- czy żeby przeciagnąc kable do lewego glosnika muszę wyjąć zegary? Moze macie jakis patent na zrobienie tego jak najszybciej, a zarazem najprosciej? Czekam za podpowiedziami!

miki9a 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9TDI
Wysłany: 2010-02-06, 21:16   

ja porostu go wcisnąłem przez ten otwór w podszybiu i wyszedł spodem

agneziaj 
Autostopowicz

Wysłany: 2010-02-06, 21:24   

Majkel, ja wczoraj jeszcze podłubałem w drzwiach i znalazłem kostkę gotową do podpięcia głośnika :] Idą te kable do drzwi a czy dalej to jeszcze nie zdążyłem sprawdzić bo zimno znowu się zrobiło. Ale w środku nadal ich nie mogę znaleźć. A jeśli chodzi Ci o wymontowanie zegarów to rzecz szybka i łatwa, w pół godz to byś spokojnie to wszytko rozłożył i złożył sprowrotem.
Też mam GL i brakuje mi kabli w kabinie. U mnie ta kostka nigdy jeszcze nie była używana, od nowości była przyklejona :D . Nie wiem jak będzie w drzwiach od pasażera. Czekam z tą zabawą łagodnieszy mróz :faja: ale nie zdzwiłbym się gdyby w drugich drzwiach też była ta kostka podpięta i przygotowana do używania. Muszę jeszcze podpatrzeć jaki kolor przewodów wychodzi ze złączki w drzwiach, ale chyba takich przewodów nie widziałem przy złączu od strony kabiny jakie były na przelotce.

miki9a 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9TDI
Wysłany: 2010-02-06, 21:30   

u mnie w wersji GL były przewody i ori głośniki ale i tak puściłem sobie nowe bo te ori są do niczego jeśli chcesz mieć dobre audio

Odpowiedz do tematu