Wysłany: 2010-02-02, 22:34 Czy możliwe by była tylko jedna wiązka przewodów do radia?
Witajcie. Otóż w moim vento (1993r.) wyjąłem zegary, nawiewy, schowek, półkę pod schowkiem i nigdzie nie mogę znaleźć wiązki przewodów, chyba tej z głośnikami...ktoś sam prowadził kable z podszybia i drzwi...Nie ma poprowadzonych orginalnych przewodów zakończonych kostkami, które idą do podszybia. Jest tylko jedna orginalna wiązka z 5 przewodami + przewód antenowy z kablem czyli chyba od wzmacniacza. Jest jeszcze drugi kabel antenowy a tego już nie mogę rozgryźć Generalnie dziwna to wersja. Elektryczne lusterka ma ale już kabli wyprowadzonych nie.
I jeszcze inną rzecz przykrą zauważyłem przy okazji... Cała skrzynka z bezpiecznikami jest odwrócona (nie wiem jak ktoś ją tak umocował) tak że bezpieczniki są schowane a na widoku mam przekażniki Czy wiecie jak w miarę bezinwazyjnie wyjąć tą skrzynkę, bo chcę zamontować spowrotem jak należy. Teraz jak spojrzę od góry przez wyjęty wyłącznik świateł to mam same bebechy i ogromny bałagan w tych kablach skrzynki Pozdro for all
Hejka Na spokojnie rozłącz sobie masę od akumulatora a na pewno niczego nie uda ci się przepalić gdy będziesz obracał skrzynkę z bezpiecznikami łatwo ci pójdzie zobaczysz A kabelki do głośniczków też pogubione miałem i szukać musiałem pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-02-02, 23:24, w całości zmieniany 1 raz
No dziś pogrzebałem i się okazało że ta jedna wiązka to jest od zasilania tylko. Brakuje natomiast drugiej wiązki, tej od głośników... Czy to możliwe, żeby w ogóle jej nie było? Vento te ma oznaczenie GL więc myślałem, że może jendak ma
Też mam wersje GL i kabli od głośników i głosników wogóle nie było, tylko kable z kostka od zasilania.. wiec zabralem sie za montaz radia z glosnikami na początek w podszybie.. i tu mam maly problem- kabel od glosnika po stronie pasażera przeciagnąłem w 2 minuty bezproblemowo ale nie udalo mi sie tego zrobic z kablem od strony kierowcy.. probowalem dobre 2 godziny i dalem sobie spokoj. Teraz mam pytanie- czy żeby przeciagnąc kable do lewego glosnika muszę wyjąć zegary? Moze macie jakis patent na zrobienie tego jak najszybciej, a zarazem najprosciej? Czekam za podpowiedziami!
Majkel, ja wczoraj jeszcze podłubałem w drzwiach i znalazłem kostkę gotową do podpięcia głośnika Idą te kable do drzwi a czy dalej to jeszcze nie zdążyłem sprawdzić bo zimno znowu się zrobiło. Ale w środku nadal ich nie mogę znaleźć. A jeśli chodzi Ci o wymontowanie zegarów to rzecz szybka i łatwa, w pół godz to byś spokojnie to wszytko rozłożył i złożył sprowrotem.
Też mam GL i brakuje mi kabli w kabinie. U mnie ta kostka nigdy jeszcze nie była używana, od nowości była przyklejona . Nie wiem jak będzie w drzwiach od pasażera. Czekam z tą zabawą łagodnieszy mróz ale nie zdzwiłbym się gdyby w drugich drzwiach też była ta kostka podpięta i przygotowana do używania. Muszę jeszcze podpatrzeć jaki kolor przewodów wychodzi ze złączki w drzwiach, ale chyba takich przewodów nie widziałem przy złączu od strony kabiny jakie były na przelotce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum