Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2010-05-29, 14:52 jak sprawdzić silnik trójfazowy
mam pytanie do elektryków na forum o ile jacyś są. mam tak mi sie wydaje spalony silnik 3fazowy i nie bardzo wiem jak go sprawdzić podstawowym miernikiem elektrycznym co zmierzyć i w jaki sposób?
a tu mam zdjecie
czerwony niebieski i biały to są przewody pradowe czarny masa
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2010-05-30, 08:49
silnik po podłączeniu do pradu bardzo powoli sie obraca i szybko sie grzeje. jeśli chodzi o przebicie na obudowe to nie ma ale sprawdziłem też przebicia miedzy izolacjami i jest przejscie pradzu miedzy 1 i 3
czyli silnik do przewiniecia dobra dzieki wielkie Daaamiano,
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum