Czy któryś z obecnych tu kolegów miał może okazje zetknąć się z tematem sprzedaży wkładu katalizatora? Mój jest do wymiany, jednak przypadkiem dowiedziałem się że ten stary ze względu na metale szlachetne które zawiera idzie spieniężyć Stąd moje podstawowe pytania: gdzie ( są jakieś specjalne skupy)? jak (ma znaczenie czy w całości czy pokruszony)? i za ile (tak aby nie sprzedać za pół darmo
Może ktoś się orientuje jaki model katalizatora ma Vento?
oj może lepiej niech tej strumienicy nie wstawia bo to nie taki świetny pomysł..:)
pio84100, na all masz coś w rodzaju tłumika przelotowego w obudowie kata co myślę że będzie dużo lepsze i dla furki i w razie czego diagnosta nie będzie się czepiał że czegoś Ci tam pod spodem brak a starego możesz na szrocie pogonić
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-11-07, 21:10
devill4 napisał/a:
oj może lepiej niech tej strumienicy nie wstawia bo to nie taki świetny pomysł..:)
pio84100, na all masz coś w rodzaju tłumika przelotowego w obudowie kata co myślę że będzie dużo lepsze i dla furki i w razie czego diagnosta nie będzie się czepiał że czegoś Ci tam pod spodem brak a starego możesz na szrocie pogonić
to mi wlasnie chodzilo o to ze obudowany jka kat a w srodku przelot tylko,to nie nazywa sie strumienica??
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-11-08, 17:59
jest różnica (jak wytłumaczył mi znajomy)... w układzie wylotowym musi być zachowana pewna prędkość spalin (ciśnienie)... wydech jest policzony tak, aby zjawiska falowe zachodzace w nim nie przeszkadzały w swobodnym i równomiernym przepływie spalin ... tłumik przelotowy niewiele zmienia, ale strumienica powoduje wir, który szybciej wysysa spaliny z komory spalania i tu może pojawić się problem nawet z pogorszeniem parametrów pracy silnika ... oczywiście mówimy tu o zastosowaniu strumienicy w seryjnym wydechu ... konstruktorzy strumienic wyliczyli i zalecają podczas montażu przebudowę całego układu wydechowego, gdzie zmieniają się parametry takie jak średnica rur, ich długość i położenie strumienicy względem silnika ... jeżeli wszystko jest odpowiednio dobrane, wówczas można poczuć różnicę na "+" .. w innych przypadkach nie tylko warunki pracy silnika i osiągi mogą się pogorszyć, ale może to być szkodliwe dla pewnych elementów układu wydechowego jak i samego silnika
na tych katalizatorach robią fajną kasę skupują i przetapiają i coś platyne uzyskują z nich. Za duże katy można wziąć kilka stów ,kiedyś wystawiłem z A6 to się licytowali fest poszedl koło 400zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum