Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2009-11-05, 16:19 problem z elektryka szyb
Witam. Problem mam z szyba tylna prawa poniewaz wogole sie nie opuszcza ani nie podnosi. Po rozebraniu boczka drzwi okazalo sie ze suwadlo szyby jest opuszczone na samym dole a szyba podparta jest drewniana listewka szukalem przyczyny i nic nie moglem znalesc. I jeszcze ciekawostka z przednia szyba od kierowcy. Opuszcza sie stopniowo po kawalku i tak samo podnosi. Ostatnio zaczela chodzic normalnie gora dol ale znowu jest to samo. Nie spotkal sie ktos z was z takimi problemami?? Czy musze jechac do elektryka z tym
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
a czy tyl tyka jak nacisniesz guzik jak tak to chyba z linkami cos jest a jak nie to albo silniczek padl albo coz z kablami ale niech sie inni wypowiedza bo ja sie na tym az tak nie znam
Hejka niestety nowe mechnizmy opuszczania szybek kupic musisz przynajmniej ten w przednich drzwiach w tylnych sprawdz czy wogle prodzik dochodzi u mnie tez przód wysiadł było jak u ciebie az w koncu zamnkąc nie mogłęm zamkłem na siłe i teraz czekam na fundusze aby nowy kupic polecam tylko leprzejsze firmy bo ja kupiłem za 50zł nuwke i pól roku chodziło i padło
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2009-11-05, 17:59
wydaje mi sie ze tyl tyka jak nacisne guzik. Sprawdze jutro jeszcze moze gdzies linka sie zblokowala. A mechanizmy musza poczekac na fundusz dzieki za pomoc
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Dotknij reką siniczka od szyby z tyłu i nacinij guzik gura duł powinienes wczuc drgania jak silniczek chce a nie może. Mechanizmuw nie polecam naprawiać duzo roboty a i tam małe szanse ze cos z tego bendzie jak wyjdzie to na nie za długo (linki poszczepione itp.) Jesli pomoglismy ci kliknij pomugł pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-11-06, 08:59
WAFEL, skokowe otwieranie szyby kierowcy to awaria czujniczka obrotów silniczka tej szyby. Łatwo naprawić. Poszukaj sobie porady mojej na golf3.pl albo na forum.vwgolf.pl (tu pod nickiem Paweł Marek). Elektryk ci tego nie zrobi nie będzie się bawił, musisz sam.
Co do tylnej prawej najpierw kabelkomania - czyli dokładne oglądanie kabli w przlotce do drzwi gdzie się lubia łamać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum