Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Odświeżenie lakieru
Autor Wiadomość
Arturek 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.9 TD (AAZ)
Wysłany: 2010-07-30, 22:07   Odświeżenie lakieru

Ostatnio wziąłem sie za poprawianie mankamentów, które mi w moim Ventylku przeszkadzają. No i największy problem mój problem to lakier. Dużo głębokich rys (szczególnie na klapie) , kilka na masce. Brak lakierowi połysku. Byłem u lakiernika, to po obejrzeniu auta stwierdził, że auto było na szybko malowane (dużo takich jakby opiłków brokatowych, odblaski ni są gładkie tylko takie popaćkane- jakby sprayem malowany.) Polerka nie wiem czy ma sens, bo auto już chyba w przeszłości było wystarczająco polerowane, że lakier jest cienki.

Chciałbym sie dowiedzieć, czy są jakieś zabiegi u lakierników, które przywrócą lakierowi świeżości, w razie konieczności polerkę (bez obawy przed starciem już tej cieniutkiej warstwy lakieru). Jeśli istnieje taka możliwość to ile u was w miastach kosztuje taki zabieg na Ventylu?

Gaz
Lewy pas
i płynę :D

Tigersoft 
Niedzielny kierowca
Nieśmiertelny

Silnik: 2,0 GTI
Wysłany: 2010-08-11, 02:24   

polerka to koszt 150-250 zł, zależy od wielu rzeczy. polerka nada na pewno polysku i zlikwiduje mniejsze rysy, jednak jeśli rysy przeszły przez klar to polerka tego nie usunie. Co do grubości warstwy lakieru to nie martw się, przy samej polerce zbiera ona dosłownie mikronową warstewkę lakieru. Jeśli jednak trzeba przed polerką zmatować papierkiem 2000-2500 to juz trzeba uwazac na cienki lakier.

To co opisujesz wygląda mi na "Chmurki" pod klarem, czyli lakierował to bardzo kiepski lakiernik, i jeśli to jest to co myślę to nie usuniesz tego polerką - tylko ponowne lakierowanie niestety...

Lakiernik to nie czarodziej - nie wszystko da się zrobić, ale warto znać dobrego lakiernika bo w tym zawodzie pełno partaczy jest i trzeba uważać ...

Pozdrawiam
"Żyj tak, by nikt przez Ciebie nie płakał, umrzyj aby wszyscy po tobie płakali..."

Odpowiedz do tematu