Wysłany: 2010-09-06, 22:17 Kluczyk nie zamyka tylnej
Witam. Problem wyglada tak; niezależnie od pozycji kluczyka klapa bagażnika nie zatrzaskuje sie, nie da sie jej zamknąć (z centralnego także) i w ten sposób samochód stoi z otwartym bagażnikiem na ulicy :/ wczesniej udawało mi sie go zamknąć palcem odsuwając element zamka i ztarzaskując klape, teraz nic z tego, nawet to nie pomaga. Jakieś propozycje co to może być? Jak to naprawić?
Ostatnio zmieniony przez pajonk888 2010-09-06, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-09-06, 22:32
od srodka za wkładka do kluczyka masz taki haczyk ktory sie odgina jak wciskasz i tam musi cos blokowac zdejmij podbitke klapy ,jak masz , wciskaj jak do otwierania i patrz co sie dzieje w srodku. Powinienes zauwazyc przyczyne
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
czy możliwe jest że bagażnik nie zamyka sie bo dolny bolec o który zahacza sie hak bagażnika jest krzywo przykrecony? w sensie, że nie pozwala na zamknięcie sie haka po zatrzaśnieciu klapy. Próbowałem wczoraj odkrecić 2 śruby mocyjące ten bolec żeby go wyprostować, ale cholery tak sie zapiekły, że jedyne co zdołałem zrobić to połamać śrubokręt... koniec końców zawiązałem bagażnik od środka wchodząc do bagażnika przez siedzenia- komedia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum