Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-09-24, 01:27 Określenie stanu gładzi cylindrów 9a
Dziś odkręciłem jakże zacną głowice silnika 9a-Kr w celu ustalenie co tam w środku siedzi , Na denkach tłoków było sporo nagaru (zwykła instalacja LPG ) ale nie o to chodzi , Interesuje mnie określenie stanu cylindrów-pierścieni, tłoków .Mikrometru zewnentrznego brak , i jestem w kropce ciśnienia nie zmierzę bo choć luźną skrzynie mam to mój rozruch nie podejdzie , Ktoś może ma jakiś patent ? na nafte np albo jakies inne cuda ? Dodam że na cylindrach widać wyraźne ślady honowania
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-09-24, 20:02
jak widać ślady honowania, nie ma tzw progu tam gdzie kończa ruch pierścienie i nie ma wydarć na bo bokach cylindrów tak jak korbowody chodzą to pewnie gładzie są ok. Mogłbyś fotki dobre zobić i zapodać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum