witam
mam pytanie, gdzie i czy wogóle mógłbym dokupić ranty do felg RH ZW1 ? 17"
potrzebuję jeden rant w polerce, ew 2 ranty ... i jaki to bylby koszt ?
jesli ktos jest obeznany to prosze o info
pozdrawiam
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-09-18, 14:32
co do rantów to sprawa wygląda tak,jeden rant kosztuje około 460 zł (używka) co da nam końcową szerokość 8,5 cala czyli nie wiele ,niestety RH nie da się połączyć z żadnym innym rantem BBS OZ itp,wiem bo sam szukałem i dalej szukam do siebie i wiele speców było co muwiło że podejdą od innych felg ale nie stety tak nie jest ja pytałem kolesia co handluje RH od lat i zna wsio na ich temat ,i sam mi powiedział że same ranty bardzo ale to bardzo ciężko dostać ,a jeżeli chodzi o szersze ranty to im większy to cena wzrośnie min o 100 zł ,ja np kupiłem swoje RH za okazjonalne 1500 zł z oponami ,ale żeby je doprowadzić do takiego stanu jak teraz to wraz z oponami wyszło mnie 2630 zł i wsio robiłem sam ,malowanie polerka rantów i skręcanie, czyli można powiedzieć że koła kupiłem za okazjonalne 3630zł ,a zasada jest jedna że skręcane felgi nigdy nie będą tanie
Wąski 2, no to wyszło Cię hohoho ;D
ja mogę kupić je w zestawie : 2 ranty polerowane, 2 ranty na czarno malowane - za 800 zł
albo 4 ranty w polerce za 1200 zł dla tego orientuje się czy da się to dokupić bo wiadomo, coś taniej by było, a jak nie to pewnie wezmę je za te 1200 zł
a jak pisałem wyżej w zestawie 2x polerka, 2x czarny rant, to jeden z tych czarnych był spawany ;/ więc do polerki się ni nadaje ... dla tego został pomalowany
koła czarne, a ranty muszą być w polerce, bo jak koła będą całe czarne to mimo wszystko, że będzie to 17" to i tak zginie
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2010-09-18, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.6 AEE Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-18, 17:07
zależy zeniTh od szerokości jaką będziesz miał. ale moim zdaniem nawet 8x17" będą dobrze widoczne w czerni.
zobacz tutaj, jest zestaw 9x17 i 10x17"
w trojce dalo rade to i vento bedzie elegancko na czarnych.
te 10" na tyle to już przeje3ane jest pokaz foty...
Źle nie było , dużo odboi w amora i można latać
WAFEL napisał/a:
w moim temacie koledzy tyl jest naprawde zaje..biscie szeroko. dystanse musialem dac 25 zeby nie tarlo o amora
W golfie wchodzi na styk bez dystansu , oczywiście zapomnijmy o gwincie na tyle ............
zeniTh, z rantami będzie lipa , ciężko dostać , już lepiej kupić komplet kół (np 9 cali ) i powykręcać ranty .
Ja tak robiłem żeby złożyć ZW1 9/10 cali na 4x100
ps. pomaluj ranty na jakiś kolor i nie będzie widać spawania , jak jest dobrze pospawane .....
Polerki już nie są modne .
PozdraVWiam
Ostatnio zmieniony przez Darecki-VR6 2010-09-21, 08:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum