Mam problem tak jak w temacie. Jak odłączyć alarm w Vento GT? Dodam, że alarm jest połączony razem z zapłonem... Może da się zrobić jakieś obejście lub coś innego aby odłączyć alarm... Jest on wadliwy, gdyż rozładowuje mi akumulator nawet jak jest wyłączony kluczykiem. Podejrzewam tylko alarm, gdyż centralny oraz radio było sprawdzane a alarm nie.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-10-28, 20:28
to jest alarm dokładany nie wiadomo jakiej marki. Nie wiem czy ta skrzynka to sama syrenka czy syrenka razem ze sterownikiem alarmu czy to sam sterownik. Generalnie alarm powinien mieć bezpiecznik wystarczy go wyjąć, ale jeśli alarm ma blokadę czyli odcina jakiś obwód elektryczny żeby nie odjechał autem złodziej to tą blokadę należy zlikwidować, oznacza to połączenie na powrót przeciętego tego kabla wpiętego na ogół w osobny przekaźnik albo w sam sterownik alarmu. Mętnie piszę to jest proste tyle że jest dużo możliwych rozwiązań. Dla montażysty alarmów czy zwykłego elektryka to jest 5 minut pracy gdybyś sam miał kłopot.
Wysłany: 2010-10-28, 20:29
to jest alarm dokładany nie wiadomo jakiej marki. Nie wiem czy ta skrzynka to sama syrenka czy syrenka razem ze sterownikiem alarmu czy to sam sterownik. Generalnie alarm powinien mieć bezpiecznik wystarczy go wyjąć, ale jeśli alarm ma blokadę czyli odcina jakiś obwód elektryczny żeby nie odjechał autem złodziej to tą blokadę należy zlikwidować, oznacza to połączenie na powrót przeciętego tego kabla wpiętego na ogół w osobny przekaźnik albo w sam sterownik alarmu. Mętnie piszę to jest proste tyle że jest dużo możliwych rozwiązań. Dla montażysty alarmów czy zwykłego elektryka to jest 5 minut pracy gdybyś sam miał kłopot.
Wysłany: 2010-10-29, 22:55
może być napisana na pudełku albo na płytce drukowanej. Zdjęcie samego alarmu może nic nie dać bo chodzi o ten przekaxnik bl;okady. jesli go masz moze być schgowany gdziekolwiek najcżeściej nad skrzyną bezpieczników, i trzeba szukać. Ale mam propozycję: montaż nowego alarmu. Z wykorzystaniem już istniejących połączeń to jest szybka praca, alarm nie najgorszy kupisz za stówkę, montaż drugie tyle. Oposów montażu na każdym forum golfa czy tutaj jest mnóstwo nic trudnego
Znalazłem kartkę z tego alarmu. Co do alarmu, to jest to SONAR 660 sprzężony z zamkiem centralnym oraz z programem przeciwporwaniowy.
P.S.
Właśnie tylko, że ja chciałem całkowicie wywalić ten alarm...
A co do panelu tam gdzie są bezpieczniki. Chciałem się dowiedzieć czy to prawda, że łatwo jest "zawiasy" wyłamać? Chciałem sam to ściągać, ale mówili mi, że łatwo jest coś tam wyłamać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum