Silnik: 2.0 ABA
Wysłany: 2009-12-21, 01:13 Spalanie
Czy jezeli silnik lapie lewe powietrze( nieprzepływające przez przepływomierz) to spalanie moze byc wieksze albo moze mniejsze? Ma to jakis wplyw na moc silnika?
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-12-21, 07:45
Ja miałem ostatnio takę historię. Nie wiedziałem ci jest. Ventolot na małych obrotach przygasał, ciężko ciągną tak do 3 tyś obr. szarpało silnikiem jakby nie palił na jeden cylinder. Na gazie jak wcześniej robiłem 320-350 kilo na butli tak wtedy 260 to max. Oktany też jakoś szybko znikały. Co się okazało. Wyskoczył częściowo jeden z przewodów od podciśnienia silnik ciągną lewe powietrze. Sprawę załatwiło umieszczenie wężyka w swoim miejscu. po tym wszystko wróciło do normy.
Silnik: 2.0 ABA
Wysłany: 2009-12-21, 15:07
Dzieki wielkie kolego. Znalazlem przyczyne, jest jeden przewod ktory systematycznie mi sie wysuwa i jak go dociskalem to przez jakis czas silnik chodzil rowniej. Musze zalozyc opaske na ta rure i bedzie git. Dzieki wielkie
Odświeżam temat panowie. moje vento zaczelo spalac bardzo duzo. bylem u mechanika i mierzyl mi cisnienie chyba (wykrecil swiece, kazal mi deptac gaz na maksa i krecic silnik). powiedzial ze powypalane sa jakies rzeczy w glowicy. czy mozliwe, ze to tylko wezyk o ktorym panowie tu kiedys dyskutowali?
dodam jeszcze ze objawy podobne jak u d_m_c tzn. ze obroty spadaja i silnik zachowuje sie jakby mial zaraz zgasnac, czasami mu sie to nawet zdarzy. no i przy okazji dodam, ze zdarza sie rowniez ze nie chce w ogole odpalic (nie wazne czy cieply czy zimny)
Ostatnio zmieniony przez delus 2010-11-17, 19:49, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum