Mnie najbardziej boli w uzytkowaniu vento to, ze samochod jest wspolny, a ja musze jezdzic autobusami. Zawsze slysze od mojego kochania, ze jak chce to w kazdej chwili mam go brac i jechac. Tylko, ze vento razem z ukochanym jest w Gdyni, a ja w Toruniu!!
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-10-06, 01:05
A mnie chyba nie denerwuje nic na dzień dzisiejszy. Nie liczę chcwil kiedy coś się sepsuje i trzeba wydać całą asę na jakąś naprawę Ale to niestety problem każdego autka, że jest skarbonką bez dna...
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-10-06, 17:17
marmarmarek napisał/a:
a co zepsules Marecki?
Jeszcze nic nie zepsułem i będe się starał nie zepsuć ,
spyro napisał/a:
Marecki, kombinuj, żeby sie jednak udało...
Mam pomysł i chyba wypali , tylko cierpliwość mnie teraz ratuje ,, Niestety smigam Ojca autkiem ale też jest fajnie Fabia 1.9 TDI
Jest żwawa i nawet piszczy jak 2 się wbija .
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 12 Maj 2006 Posty: 132 Skąd: DĘBICA
Wysłany: 2006-10-06, 22:30
mnie denerwuje licznik jak mykam sobie 170km/h to tarcze licznika tak sie tuką ze jak by ktoś jechał inny i by nie wiedział co to to by pomyślał ze vento sie juz rozpada ale nie bo ono jeszcze wydrze na benzynce te 210km/h sprawdziłem ale gubi czesci karoseryjne
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 72 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2006-10-08, 23:57
Co mnie denerwuje hmm po pierwsze nie ma 4wd nie jest autem terenowym, po drugie nie mam klimy w aucie, po trzecie nie mam skórzanej tapicery, nie ma 5 sekund przyspieszenia od 0 do 100km/h, nie ma ABS, ESP, nawigacji itd.
Mimo tego, najlepsze w moim Vento jest to że ma takiego właściciela jak Ja
Moje Vento jest numer 1 i tyle, a to że nie ma tego co te inne nowe auta mają to tylko kolejny plus dla mojego Ventyla
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-10-09, 01:26
kminas napisał/a:
Moje Vento jest numer 1 i tyle, a to że nie ma tego co te inne nowe auta mają to tylko kolejny plus dla mojego Ventyla
No to się bardzo ciesze ze wymieniłeś chociaż to co byś chciał aby to twoje Vento miało
Jednak widać że Ventylek nie jest takim strasznym autem , mysle że gdyby dodać te cechy które przytoczył kminas to było by rewelacyjnie , co nie znaczy ze tek nie jest dla większości z nas
[ Dodano: 2006-10-19, 16:08 ]
Ok Za najciekawsze odpowiedzi w temacie wystawiam POMÓGŁ
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 268 Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-10-29, 15:28
Po trzech miesiącach użytkowania denerwuje mnie:
Brak wycieraczki z tyłu ( jak w większości sedanów)
Włączenie awaryjnych wymaga wciaskania ręki w kierownice.
Jak chce tylko mignąć długimi światłami trzeba uważać żeby nie włączyć ich na stałe.
Słabe oświetlenie nawiewów.
W mojej ventce trzeszczą dodatkowo plastiki w słupkach ( to mnie najbardziej denerwuje).
Narazie ten samochód jednak przyspaża mi więcej zadowolenia niż nerwów:)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: Warszawa/Ursus
Wysłany: 2006-10-31, 13:38
mnie tez wkurza umieszczenie przycisku swiatel awaryjnych - kompletnie nieergonomiczny, hmm poza tym oczywiscie niecynkowana blacha - sypie sie powoli, wołowaty silnik (1.9 D 60ilestam koni ) brak otwierania z pilota (centralny jest) zamarzajace uszczelki i zamki w zime, przerwane 3 najwyzsze paski na tylnej szybie , seryjne pelne zaslepki glosnikow we wszystkich drzwiach, brak regulacji kierownicy....itp, itd. ALE jest fajnie bo sie ma czym jezdzic w koncu a nie trampkami i autobusami z samego rana w tloku i to jest najwazniejsze!! pozdro
_________________ ...::FURA JEST NIEZŁA I TURLA FELE::...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-10-31, 14:10
kurcze jakoś ominąłem ten temat ale nadrabiam
Przycisk awaryjnych też mnie wnerwia ale nie z powodu ergonomii (choć przyznaje że ta nie jest najlepsza) ale z innego powodu. A mianowicie coś mi w nim nie styka i raz zadziała, a raz nie. A że ogólnie to leń jestem i do tego prądowe beztalencie to się za to nie tykam
Ale najbardziej wkurza mnie to, że Wy wszyscy przy odpowiednim ustawieniu zamka w bagażniku możecie go sobie otwierać bez kluczyka, a u mnie ten patent nie działa Jak chce otworzyć bagażnik, to za każdym razem musze to robić przy pomocy kluczyka
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-10-31, 22:32
Gavel napisał/a:
Jak chce otworzyć bagażnik, to za każdym razem musze to robić przy pomocy kluczyka
To jest pierdółka, wymień zamek! A tak wogóle to niemasz podłączonego pod centralny? U mnie jak z pilota otwieram to wszystko na raz, drzwi, bak i bagażnik... U mnie wygląda to tak, że jak zamek jest w pozycji poziomej to otwiera i zamyka isę z centralnym, a jak się przekręci to na stałe...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-10-31, 23:38
mam pod central tylko że tak jak piszesz pewnie zamek jest walnięty bo niestety w żaden sposób nie da się go otworzyć przy pomocy palca. Obojętnie jak jest ustawiony zamek to i tak zeby otworzyć potrzebny jest kluczyk...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum