Wysłany: 2007-03-10, 21:34 niska temperatura silnika - mniej niz 70 stopni i wycie
witam wszystkich
dziś zauwazyłem aze mam bardzo niską temperature silnika około 70 stopni i dotego autko zadczeło mi wyć tj wskakuje na wysokie obroty i z nich nie spada- 2- 3 tys. Dzieje sie to zarówno na gazie jak i na benzynie przejechałem spory kawałek drogi i nadal tak samo. odłączyłem akumulator na kilka minut- to tez nei pomogło- co to może być? moze czujnik temperatury silnika mi sie popsuł hmm??? HELP
Ja niedawno wymieniłem czujnik temperatury, po pkazywał mi ok. 105 stopni i teraz w pokazuje w granicach 80 stopni (wentylator włącza się normalnie co jakiś czas - a czujnik nowy)
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-13, 20:11
sebastian napisał/a:
a czujnik nowy)
to nic nie znaczy, pisałem już gdzieś na forum, jak założyłem nówkę firmy Hans coś tam, i od razu źle pokazywał. Kupno oryginału daje gwarancję poprawnych wskazań! Pasuje od Skody Felicji, w salonie Skody go kupisz, jest identyczny i co najlepsze ma wygrawerowane trzy loga: VW AUDI SKODA a tańszy około 50% jak w ASO VW.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-13, 22:15
Facet - włoska firma z niższej półki, miałem palec rozdzielacza tej firmy i parę latek wytrzymał, choć wiem, że opinie o tej firmie nie są za dobre. Myślę, że to wina czujnika i stąd masz przekłamania, bo skoro wentyator się włącza wtedy kiedy powinien, to czujnik najprawdopodobniej przekłamuje podając złą temperaturę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum