Wysłany: 2011-01-10, 23:29 Prędkościomierz i wskażnik paliwa szaleją!
Witam! W mojej Ventce wczoraj nawalil predkosciomierz tzn wskazowka wachala sie podczas jazdy a nie raz opadala w ogole na 0 a dzisiaj w ogole przestal dzialac nie liczy kilometrow a do tego również wskaźnik paliwa zacząl sie wahac! Co moze byc przyczyną? Moze mial juz ktos taki problem?
ja tez tak miewam,fakt,ze bardzo zadko i to jak długo postoi pare dni na zimnym. ale po przejechaniu kilkuset metrów uspakaja sie. prawdemówiac to mi to nie przeszkadza. ale jak ktos wie co to moze byc to chetnie sie dowiem.
Przy skrzyni biegów jest kostka, w której często śniedzieją styki i nie ma przejścia dlatego prędkościomierz nie działa poprawnie lub wcale. Przeczyść te styki.
Co do wskaźnika paliwa to może po prostu pływak Ci się zawiesił w zbiorniku. Ewentualnie sprawdź wtyczkę która idzie do zegarów czy się jakiś kabelek nie zluzował.
Witam a ja mam taki problem z licznikiem ze nie wskazuje mi ile jade i licznik od km tez nie dziala oraz wskaznik temp.
I otorz moje pytanie czy moge jakos sprawdzic czy to jest wina licznika czy slimaka w skrzyni??
Bo chcem kupic licznik ale moze to bedzie wina slimaka.
Wiec mozna to jakos sprawdzic czy to slimka czy licznik
na liczniku juz ta kostkie sprawdzalem i nic to nie dalo.
wszystkie kontrolki dzialaja i wskazik od obroto tez dziwla oraz wskaznik paliwa.
Powiem tak prawa strona licznika zegarow dziala a lewa nic a nic
a jesli nie dziala sam wskaznik od temperatury, to czego to moze byc przyczyna?
Jeśli chodzi o twój indywidualny problem, to czujnik temperatury, lub jego kable i wtyczka, czyli może być gdzieś jakiś kabelek przerwany, może nie być połączenia z sama kostką przy czujniku... Byś musiał odpiąć i jeszcze raz podpiąć, może gdzieś styki zaśniedziały itp.
a ja u siebie calkiem mam ta kostkie zdjeta. Bo jak silnik byl juz cieply rozgrzany to w ogole nie trzymal mi obrotow tylko gasl. A jak zdjelem kostkie jest ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum