Znowu kabaret z vento z którym kupiłem. Samochód po wymianie uszczelki pod głowicą i sprzęgła. Podczas jazdy nagle poczułem luz na skrzyni, bez sprzęgła zaczęła bardzo luźno chodzić. Nie mogę wrzucić wstecznego ani luzu ( jak jest na luzie to jedzie jak na biegu), nieparzyste biegi czasem nie wchodzą. Czy to może być wodzik? czy źle zamontowana skrzynia przy wymianie? Albo co to może być? Ogólnie troche przypaliłem nowe sprzęgło:/
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-12-26, 13:15
myślę że tylko zepsuło sie coś z zewnętrznym mechanizmem zmiany biegów, sa tam dwa łączniki plastykowe, moze obejma na wałku zmiany sie poluzowała, główka wałka zwrotnego rozpadła, proste rzeczy dio kupna i naprawy tylko zdiagnozować trzeba.
a u mnie natomiast jest tak ze sprzega potrzebuje tylko do wrzucenia pierwszego biegu a pozniej jak juz jade to sobie moge biegi leciutko zmieniac bez sprzegla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum